„Klubrádió
Belső közlés

Szőcs Géza: Mihály, József, Sándor, János, Endre, Attila és a nők

5/09/2021 20:02

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Szőcs Géza Mihály, József, Sándor, János, Endre, Attila és a nők című versét hallgathatják meg Valcz Péter színművész előadásában.

2021. szeptember 05. Belső közlés (2021.09.05. Szőcs Géza)
06:29
00:00
A tavaly novemberben koronavírusban elhunyt Szőcs Géza elfogadottsága a politikai szerepvállalása miatt vitatott, de költői jelentősége megkérdőjelezhetetlen. Belső közlés című irodalmi műsorunk úttörő módon látta őt vendégül hat és fél évvel ezelőtt, amikor a műsor készítői kifejezetten költőként próbálták meg őt bemutatni a közönség számára. Abban az adásban olvasta föl Árvíz a Sétatéren című közelmúltbeli versét, azóta pedig számtalan másik versét is meghallgathatták már a Klubrádióban, amely a magyarországi elektronikus sajtóból egyedül közvetíti az ő verseit: a Születésnapomra és a  Magyarország, A dudás, A rács két oldalán, A végtelenből kivont végtelen, a Vers a végtelen programokról, az Egy szekér tengeri, az Egy éjszaka Walesben és az Egy janicsár önarcképe című verseit Valcz Péter, Indián szavak a rádióban c. legendás költeményét pedig Göndör László előadásában hallhatták.

Mától egy újabb verssel gazdagodik ez a kínálat immár a Klubrádió honlapján is – a mától itt is elérhető költeményt eredetileg a Gerőcs Péter Árvaképek című regényéből készült hangjáték első sugárzása után hallhatták. A Csokonai Vitéz Mihály, Katona József, Petőfi Sándor, Vajda János, Ady Endre és József Attila költészetére és költői pozíciójára avantgárd játékossággal reagáló verset itt szövegesen is elolvashatják, a fenti hangsáv lejátszás gombjára kattintva pedig meghallgathatják, ugyancsak Valcz Péter színművész előadásában.

Belső közlés
2021. szeptember 5. vasárnap