„Klubrádió
Publicisztika
Reiki – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Reiki – Szénási Sándor jegyzete

A reiki, bulvárszint ide, vagy oda, régóta áthatja nemcsak a kórházi világot, de a közéletet, sőt a politikát is, ergo azt is régóta tudjuk, hogy a kézrátétel igenis boldoggá teszi a magyart, másra már nem is vágyik.

Magyar, Varga, Polt, Rogán − Kárpáti Iván jegyzete

26/03/2024 18:01

| Szerző: Kárpáti Iván

Egy valódi, letagadhatatlan családi dráma bontakozik ki Magyar Péter hangfelvételén és főleg annak hátterében, tehát Rogán mindent elkövet azért, hogy csak ezt lássa a közönség, ne pedig a pillanatot, amikor belenyúlnak az aktákba.

2024. március 26. Esti gyors-részlet (2024.03.26. Kárpáti Iván jegyzete)
02:29
00:00
Ha Magyar Péter nem vág állandóan Varga Judit szavába görcsös igyekezetében, még ütősebb lett volna az anyag − erről majd később −, de így is erős. Három fontos állítás hangzik el: Rogánék belenyúltak a Schadl-Völner-ügy nyomozati anyagaiba, az ügyészek nem mindenben engedtek a nyomásnak, Völner pedig tudta, hogy figyelik, mégis csinálta.

Rogánék kavarását lehetett sejteni, szinte minden a sajtóhoz eljutott infó erre mutatott, most az akkor hivatalban lévő igazságügyi miniszter is megerősítette. Meglepő módon az ügyészi szervezet nem mindenben szolgálta ki a kormányzati akaratot, ahogy Varga sajátosan fogalmaz: „Polt nem ura a helyzetnek”. Ezzel elismerte, hogy Polt Péter akkor lenne „ura a helyzetnek”, ha korlátok nélkül hagyja beleturkálni az aktákba Tóni embereit. Bájos. Hogy Völner miért folytatta a bizniszt, miután szóltak neki, azt nem tudom, vagy teljesen hülye, vagy baromi magabiztos volt.

Ma nem sokkal később Varga Judit posztja is megjelent. Ha igaz, amit annak első felében az őt ért verbális és fizikai bántalmazásokról ír, az megrázó, Magyar Péter szempontjából védhetetlen. Ha azt mondjuk, hogy hazudik, azzal arra az útra lépünk, amit jogvédők évtizedek óta joggal kárhoztatnak, tehát belerugunk az esetleges áldozatba.

Van viszont a végén egy bekezdés, ami Varga, mint egykor magas poszton lévő politikus esetében, azért felvet kétségeket és így szól: „Egy ilyen helyzetben minden emberrel előfordulhat, hogy megfélemlített állapotban olyanokat mond, amiket nem gondol komolyan”. Különös tekintettel arra, hogy utána arról ír, milyen büszke miniszteri idejére és Fidesz-tagságára. Nyilvánvaló, hogy ezt Rogán Antal napi 500 millió forintból működő kommunikációs gyára elviszi ebbe az irányba, tehát a társadalom széles rétegei nem a súlyos politikai, sőt jogi oldalát fogják látni a történetnek – bármi is jelenjen meg a folytatásban –, hanem egy család valódi kudarcát, tönkrement életét.

Ettől még a hivatali visszaélés gyanúja felmerülhet Rogánék csapatával kapcsolatban, ahogy a minősített adattal való visszaélés is, amiért szóltak Völnernek. Csak legyen, aki ezt kihámozza ebből.

Kárpáti Iván jegyzete a 2024. március 26-i Esti gyorsban hangzott el.