„1%
Szerepvállalás

Szimbiózisban a nevetéssel

12/06/2022 10:43

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Idén 9 olyan civil kezdeményezés kapta meg a NIOK Alapítvány Civil Díját, amelyek fontos társadalmi ügyek mellett álltak ki, sokak életében hoztak áttörő változást és értékteremtő közösségeket építettek. A mai adásban közülük kettőt mutattunk be. 

2022. június 11. Szerepvállalás (2022. június 11., szombat 13:00)
24:22
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Elsőként a ’Legsikeresebb adománygyűjtés’ kategóriáját elnyerő Nevetnikék Alapítvány kuratóriumi elnöke, programvezetője Kőműves Glória lesz a vendégem. Szervezetük több mint 41 millió forintot gyűjtött össze 2,5 hónap alatt Pécsett egy új otthonra, hogy beteg gyerekek napjait szépíthessék meg. Az alapítvány munkatársai kórházban ápolt gyerekek szabadidős foglalkozásait szervezik, elősegítik a betegek gyógyulását, a kórtermi környezetük barátságosabbá tételét. 

Az adás második részében a ’Legjobb társadalmi vállalkozás’ díját elhozó Szimbiózis Alapítvány kuratóriumi elnökével, Jakubinyi Lászlóval beszélgetek. A szervezet által működtetett Baráthegyi Kincsestárból fogyatékossággal élő munkatársak kezei közül kerülnek ki a friss, zamatos finomságok, ezzel munkát, megélhetést és megbecsültséget biztosítva a számukra.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2022. június 11. szombat 13:00
szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori