„Klubrádió
Szerepvállalás

"A fiatal generáció jövőjéről ne az idősebb döntsön"

20/02/2022 08:47

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Miért nem tanítják iskolában a vitakultúrát? Erről is beszélgettünk a Szerepvállalásban Dezsényi Balázzsal, az Engame Akadémia oktatási vezetőjével, majd az országos angol nyelvű vitaverseny győztes csapatának tagjait kérdeztük. Az ő mottójuk a címbeli mondat, az európai parlamenti választáshoz kapcsolódóan.

2022. február 19. Szerepvállalás (2022. február 19., szombat 18:05)
24:16
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

„A vita közösségeket épít; különböző véleményeket és nézőpontokat ismerhetünk meg segítségével" – vallja Dezsényi Balázs. Az Engame Akadémia oktatási vezetőjével arról az országos angol nyelvű vitaversenyről beszélgettünk, amelyet a világ legrangosabb középiskolás vitaformátumában most először, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájával közös szervezésben rendeztek meg. A döntőbe jutott 20 versenyző csapat körbejárta az EU-s ifjúsági részvétel, a nemi esélyegyenlőség, illetve a szakképzés és egyetemi oktatás dilemmáinak témáit is.

A műsor második felében a nyertes csapat két középiskolás tagja, Somogyi Nikoletta és Nagy Renáta volt a vendégünk. A döntő forduló egyik nyitó gondolata szerint „A fiatal generáció jövőjéről ne az idősebb döntsön”. A győztesek a versennyel Interrail-bérletet nyertek, amellyel beutazhatják Európát.

Az adást a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: Pixabay

Szerepvállalás
2022. február 19., szombat 18:05
Műsorvezető: Bíró Bori