„Klubrádió
Szerepvállalás

Közösségi gyűlés: mit tehetnek a jó levegőért a miskolciak?

30/01/2022 13:20

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Ötven, véletlenszerűen kiválasztott miskolci lakos gyűlt össze tavaly ősszel, hogy megtartsák Miskolc első közösségi gyűlését, amelyen a levegő minősége volt a téma. A szervezőt és egy résztvevőt is megkérdeztünk a Szerepvállalásban.

2022. január 29. Szerepvállalás (2022. január 29., szombat 18:05)
23:53
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

2021 őszén 50 véletlenszerűen kiválasztott miskolci lakos gyűlt össze, hogy részt vegyen a város első közösségi gyűlésén. A gyűlésen arra keresték a választ, hogy mit tehetnek közösen azért, hogy jobb legyen a levegő minősége Miskolcon. Két hétvégén keresztül tanácskoztak és a végén hét pontból álló ajánláscsomagot fogadtak el.

A részvételi demokrácia jó út arra, hogy közelebb kerüljenek az emberek egymáshoz, valamint hatékonyabbá váljon az együttműködés az állampolgárok és a döntéshozók között.

Arról, hogy mik voltak a tapasztalatai a részvételi demokrácia egyik innovatív, de Magyarországon még új (Budapest után a második helyszínről van szó) eszközének, Bördős Évát, a DemNet Alapítvány igazgatóját, valamint Nagy Marcit, a gyűlés egyik legfiatalabb résztvevőjét kérdeztük.

Az adást a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2022. január 29., szombat 18:05
Műsorvezető: Bíró Bori