„Köszönjük,
Szerepvállalás

Innováció és felelősségvállalás

5/12/2021 13:45

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

SozialMarie és a vállalatok társadalmi felelősségvállalása... Erről részletesebben a Szerepvállalás mai adásában többet is megtudhattunk Bíró Bori segítségével.

2021. december 04. Szerepvállalás (2021. december 04., szombat 18:05)
26:12
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Egyike az első és legrangosabb társadalmi innovációs díjaknak Európában a SozialMarie pályázat, amelyet idén 18. alkalommal hirdetnek meg. Célja, hogy Közép- és Kelet-Európában népszerűsítse és támogassa a társadalmi innovációk ismertségét.

Fotó: Pixabay
 

Olyan sikeresen megvalósuló, innovatív kezdeményezéseket jutalmaznak, amelyek korunk társadalmi kihívásaira keresnek és adnak választ. A pályázatra a civil-, az üzleti- és az állami szektor által megvalósított, társadalmi hatású projekteket lehet nevezni, 2022. január 18-ig. A részletekbe Tornóczi Zsófia, a SozialMarie magyarországi koordinátora avat be.

Ahmed Shoman egyiptomi-norvég származású hallgató, eredeti végzettsége szerint olajmérnök. Jelenleg a budapesti IBS Phd hallgatója a a University of Buckingham doktori képzésén. Kutatásában a nagy olaj szolgáltató vállalatok CSR programjában rejlő hiányosságokkal foglalkozik. Shoman a világ négy szegletébe látogatva, a kolumbiai dzsungeltől egy maláj szigeten át egy texasi iparági konferenciáig arra jutott, hogy a vállalatok társadalmi felelősségvállalási programjában nem tűnik prioritásnak a saját dolgozók helyzete. Sőt, a nagy olaj szolgáltató vállalatok nem egyformán kezelik a fejlődő és a fejlett országokban dolgozó munkavállalóikat. 

Fotó: Pixabay
 

Tardos Katalin munkaszociológiával és humánerőforrással foglalkozó szociológus, az IBS főiskolai tanára, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének kutatója konzulensként támogatja a kutatást.

Az adást a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. 

Szerepvállalás
2021. december 04., szombat 18:05
Műsorvezető: Bíró Bori