„Klubrádió
Szerepvállalás

Nyitottság, elfogadás, inklúzió

26/09/2021 16:25

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Szerepvállalásban a Világszép Alapítvány és a Létra Klub mutatkozott be. A két szervezet között kapcsolat is van, utóbbi bevételeiből él az alapítvány, mely állami gondozott gyerekeket támogat.

2021. szeptember 25. Szerepvállalás (2021. szeptember 25., szombat 18:05)
24:07
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Állami gondoskodásban élő gyermekeket támogat mentorálással, táborokkal, mesemondással a Világszép Alapítvány. Foglalkoztató központjuk a Létra Klub, amely táborokat és foglalkozásokat szervez. A klub bevételei az alapítvány működését támogatják, és minden egyes foglalkozására ingyen helyet biztosítanak két-két gyermekotthonos fiatalnak is. Így járnak együtt a jómódú családból származó gyerekek a nevelőotthonos fiatalokkal.

A Létra jelszavai: nyitottság, elfogadás, inklúzió. A nyári teltházas táborokat követően ősztől délutáni foglalkozások indultak ovisoknak és általános iskolásoknak színjátszás, animáció, divattervezés, formatervezés, kreatív tánc, főzés, fair play foci, ének területeken. A klub pszichológus, drámapedagógus szakemberei szerint az a fontos, hogy minden gyerek olyan tevékenységet találjon, ahol önmaga lehet, olyat csináljon, amiben igazán elmerül, ahol megtapasztalja a teljes feloldódó élményt, és ahol nincs teljesítményelvárás, stressz.

Vendégeink Potyondi Linda, a klub operatív vezetője, valamint Dr. Rácz Kitti anyuka voltak.

Szerepvállalás
2021. szeptember 25. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori