„Köszönjük,
Szerepvállalás

Prevenció és várólista

31/10/2021 16:40

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A Richter Anna Díj két díjazottja, a megelőzésről, és az egészégtudatosságról beszélő előadó és egy műtét előkészületeit és a beavatkozást bemutató dokumentumfilmes volt a Szerepvállalás vendége.

2021. október 30. Szerepvállalás (2021. október 30., szombat 18:05)
00:00
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Egy elhivatott gyógyszerész számára a prevenció, az egészségtudatosság rendkívül fontos. Az „Az vagy, amit megeszel” projekt az ország különböző pontjain mentorál újonnan alakuló, ún. kosárközösségeket, hogy egyre többen rátaláljanak a helyi termelők által kínált tiszta, természetes élelmiszerekre. A kétnapos workshopokon számos szakmai előadáson, művészeti foglalkozásokon keresztül épültek igazi egészségtudatos közösségé a csapatok. A Richter Anna Díj gyógyszerész kategóriájának győztes projektjéről Nyolczas Krisztina humánökológus mesél.

"Ha a hét minden napján operálnának, éjszakát és nappalt is beleszámítva, akkor sem kerülnének sorra időben a gyerekek." Schuster Barbarának, a Vertebra Alapítvány vezetőjének szavai ezek. Ma Magyarországon 300-nál is több beteg - és nagyrészük gyerek - vár az extrém kockázatúnak számító gerinckorrekciós műtétre, amely az egyik legnagyobb orvosi beavatkozás, amit gyerekeken végeznek. A Richter Anna Díj egészségügyi szakdolgozó kategóriájának győztese egy olyan dokumentumfilm, amely egy család történetén keresztül mutatja be a műtét előkészületeit és a beavatkozást.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2021.10.30., szombat 18:00
Szerkesztő/Műsorvezető: Bíró Bori