„Klubrádió
Szerepvállalás

Jóga és előadóművészet

3/10/2021 20:09

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A 2021-es Civil Díj pályázat nyertesei közül két szervezetet mutattunk be: az AdniJóga kezdeményezést, amely a jóga pozitív hatásait teszi elérhetővé nehéz helyzetben lévők számára, és a Független Előadó-művészeti Szövetséget, amely szakmai és érdekképviseleti segítséget nyújt a független, kortárs színházi nevelési, báb-, cirkusz-, tánc-, színházművészeti szférának.

2021. október 02. Szerepvállalás (2021. október 02., szombat 18:05)
24:06
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Csaknem 130 jelentkezés érkezett a Civil Díj pályázatra, amelyen 2020 legsikeresebb civil programjait kereste a főszervező NIOK Alapítvány,  partnere, a Civil Iránytű Alapítvány és a szakértőkből álló zsűri. A döntőbe került 27 szervezet közül végül 8 vehetett át díjat.

A tavalyi év már csak a koronavírus-világjárvány alatt tapasztalt társadalmi összefogás és számtalan inspiráló program miatt is érdekes, a döntőbe jutott kezdeményezések is nagy arányban válaszoltak a kapcsolódó kihívásokra. A nyertesek közül ebben az adásban kettőt mutattunk be.

Elsőként a 'Legjobb társadalmi vállalkozás' díját elhozó AdniJóga kezdeményezést, amely a jóga pozitív hatásait teszi elérhetővé hátrányból indulók számára. Kalmár Anna alapítóval beszélgettünk. Őt Rihay-Kovács Zita, a Független Előadó-művészeti Szövetség ügyvezető titkára követte, szervezetük nyerte ugyanis a 'Legsikeresebb adománygyűjtés' kategória díját.

Az adást a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: AdniJóga / Facebook

Szerepvállalás
2021. október 02., szombat 18:05
Műsorvezető: Bíró Bori