„Klubrádió
Szerepvállalás

Stresszkezelés és traumafeldolgozás

22/11/2020 16:42

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Legutóbbi adásunkban a 2020-as Civil Díj jelöltjei körzül mutattunk be kettőt.

2020. november 21. Szerepvállalás (2020. november 21., szombat 18:00)
25:15
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
A Civil Díj 'Legnagyobb hatású projekt' kategóriájának egyik döntőse a Lélekkel az Egészségért Alapítvány Sulinyugi programja, amely három szféra rendszeres együttműködésének köszönhetően hiánypótló stresszkezelő tréningeket ad az iskolákban. Több mint 100 iskolapszichológust és segítőt képeztek ki Sulinyugi trénerekké, és eddig több mint 10.000 gyerekkel és szüleikkel, valamint 2400 tanárral tudtak megismertetni hatékony nyugi technikákat, segítve ezzel a sikeresebb, nyugodtabb tanórákat. Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológus, a Sulinyugi vezetője volt a műsor első vendége.

A Civil Díj 'Legígéretesebb új szervezet' kategóriájának egyik döntőse a a TraumaAmbulancia Egyesület, amelynek célja segítséget nyújtani a balesetek áldozatainak, családtagjaiknak, hozzátartozóiknak, továbbá a baleset összes érintettjének, a baleset következményeinek feldolgozásában. Támogatják a balesetben érintettek lelki gyógyulását, biztosítják a kellő információforrást, hogy újra megtalálják lelki egyensúlyukat. Hosszú távon fontos célkitűzésük szemléletváltást kialakítani a társadalomban, amelynek eredményeképp az emberek jobban odafigyelnek a környezetükben élő, balesetet szenvedett társaikra és a mentális felépülés fontossága is felértékelődik. Sárközi Alexandra, a szervezet önkéntes kommunikációs vezetője avatott be a részletekbe.

Szerepvállalás
2020. november 21. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás