„Klubrádió
Szerepvállalás

Civil díjat nyert a Nyomtass te is!, sokat adományoztak a magyarok

24/05/2020 08:14

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Osztrák civil, társadalmi innovációs elismerést kapott a Nyomtass te is! projekt; a karácsonyi időszakhoz hasonló összeget adakoztak a magyarok a koronavírus hatására. Ezek a Szerepvállalás témái.

2020. május 23. Szerepvállalás (2020. május 23., szombat 18:00)
25:27
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Az Adjukossze.hu adománygyűjtő portált működtető NIOK Alapítvány közzétette áprilisi adatait, amelyből kiderül, hogy a karácsonyi időszakhoz hasonló, több mint 28 millió forintot adtak össze szolidaritásból a magyarok civil ügyekre a koronavírus hatására. Melyek voltak az elmúlt hetekben a legsikeresebb adománygyűjtések és milyen trendek láthatók a magyarok adományozási szokásaiban? Mai első vendégünk Gerencsér Balázs, a NIOK igazgatója volt.

Minden évben 15 kiemelkedő projektet tüntet ki a SozialMarie osztrák civilszervezet. A társadalmi innovációs díj célja, hogy támogassa és terjessze a példaértékű projekteket, és előmozdítsa a társadalmi innovációról folytatott párbeszédet. Idén magyarországi sikernek is örülhetünk: a Nyomtass te is! projekt ugyanis 3. helyezést ért el. L. László Jánossal beszélgettünk.

Az adást a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: NIOK/Facebook

Szerepvállalás
2020. május 23., szombat 18:00
Műsorvezető: Bíró Bori