„Klubrádió
Szerepvállalás

Talán a legnagyobb összefogás a szegregátumok lakóiért

3/05/2020 13:19

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A szegregátumokban élőket borzasztó állapotban érte a koronavírus-járvány: elvesztették munkájukat, nincsenek tartalékaik. Az ő megsegítésükre indult Még egy falat’ adománygyűjtő kampányban eddig 20 millió forint gyűlt össze. De miért csak civilek segítenek a legszegényebbeknek? Erről beszéltünk Szerepvállalás című műsorunkban, amelynek második felében az érettségiről volt szó.

2020. május 02. Szerepvállalás (2020. május 02., szombat 18:00)
26:02
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Magyarország eddigi legnagyobb összefogását indíthatta el egy segítségkérő levél a szegregátumok lakóiért. A ’Még egy falat’ adománygyűjtő kampány 12 település legszegényebb lakói számára kezdett gyűjtésbe. A szegregátumokban élők borzasztó állapotban “készülnek” a járvány megérkezésére: munkájukat az elsők között vesztették el, tartalékaik nincsenek, a telepi boltok bezártak vagy megemelték az áraikat. Még a háziorvost sem tudják felhívni, ha észlelik magukon a betegség tüneteit, hiszen elfogytak az egységek a telefonokról. A segítő szándéknak köszönhetően eddig körülbelül 20 millió forint gyűlt össze. Ugyanakkor hosszabb távon nem várható el a civilektől a legszegényebbek életben tartása. Jász Krisztina szociálpolitikai szakértővel beszélgettünk.

A műsor második felében az érettségizőknek drukkolunk. A koronavírus okozta helyzetre tekintettel ingyenesen és regisztráció nélkül érhető el a mateking.hu teljes középiskolai matematika tananyaga, valamint az érettségire felkészítő felülete is. Az ingyenes időszak első három hetében több mint 1 millió egyedi látogatója volt az oldalnak. Mosóczi András egyetemi óraadó, a Mateking.hu alapítója volt a vendégünk.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép:  Magyar Szegénységellenes Hálózat/Facebook

Szerepvállalás
2020. május 02., szombat 18:00
Műsorvezető: Bíró Bori