„Klubrádió
Szerepvállalás

Közelség és támogatás

23/01/2022 16:56

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Szerepvállalás e heti műsorának vendégei Konyári Andrea, a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány vezetője és Cserta Alexandra, a Magyar Máltai Szeretszolgálat főszervezője voltak.

2022. január 22. Szerepvállalás (2022. január 22., szombat 18:05)
22:36
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

A gyermekgyógyászatban dolgozó szakértők szerint a krónikus beteg gyerekek gyógyulásában meghatározó szerepet játszik a támogató környezet és a családtagok közelsége. Ehhez teremt majd otthonos körülményeket az első magyarországi családközpont, amelyet a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának egyik használaton kívüli padlásán alakítanak ki. A közösségi helyiségben a kórházban hosszabb időt eltöltő gyerekek a szüleikkel közösen pihenhetnek, játszhatnak és töltődhetnek fel a kezelések között. Konyári Andrea, a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány vezetője mesélt a részletekről.

Dezodor, sampon, tusfürdő, textilmaszk. A legtöbb nőnek a mindennapok természetes kellékei. Sokaknak azonban sajnos még ma is elérhetetlen termékek. A #nemluxustáska kampány ötletgazdái arra buzdítják a segíteni vágyókat, hogy a már nem használt, de jó állapotban lévő női táskájukat töltsék tele a rászoruló nők által nélkülözött higiéniés termékekkel. Idén január 31-ig tart a gyűjtés, amelynek végén a Magyar Máltai Szeretszolgálat osztja ki a nehéz anyagi körülmények közt élők számára a táskákat. Cserta Alexandra főszervezőt kérdeztem.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2022.01.23., szombat 18:00
Szerkesztő/Műsorvezető: Bíró Bori