„Klubrádió
Szerepvállalás

Mocskos dolgok ezek

17/04/2022 08:23

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Fel kell hívnunk a diákok figyelmét a légszennyezés problémájára. Ez nagyon fontos, és hosszabb távú célkitűzés, ellenben a szolidáris lakásfelajánlás-közvetítéssel, ami az Ukrajnából menekülőket középtávú lakhatással segíti. 

2022. április 16. Szerepvállalás (2022. április 16., szombat 18:05)
26:15
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Fotó: Pixabay
 

Ma elsőként a Levegő Munkacsoport projektjéről lesz szó, amelyben ingyenes levegőminőség-mérő készülékeket juttatnak el hazai iskolákba. A cél egyrészt az, hogy kiegészítsék az országos szinten csekélynek mondható, ma is működő 58 db hivatalos mérőállomás adatait, másrészt pedig, hogy az összegyűjtött adatokkal és a tanárok segítségével felhívják a diákok figyelmét a légszennyezés problémájára. A projekt egyik kiemelt célja, hogy a fővároson kívüli településeken is elterjedjen a lakossági tudománynak is nevezett kezdeményezés. Vendégem Szegő Judit, a Levegő Munkacsoport munkatársa volt. 

Az adás második felében az Ukrajnából menekülőket középtávú lakhatással segítő szolidáris lehetőségről beszélgettünk, amelyet három lakhatási szervezet indított. Olyan felajánlókat keresnek, akik a háború elől menekülőknek 2 hét és 6 hónap közötti időtávra elérhető szállást tudnak biztosítani Budapesten és környékén. Az Utcáról Lakásba! Egyesület, a Habitat for Humanity Magyarország és A Város Mindenkié csoport közösen kidolgozott szolidáris lakásfelajánlás-közvetítése keretében a családok nyugodtabb, hosszabb távú lakhatáshoz juthatnak. Kovács Verát, az Utcáról Lakásba Egyesület társelnökét és Szegfalvi Zsoltot, a Habitat for Humanity Magyarország ügyvezető igazgatóját kérdeztem.
A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2022. április 16. szombat 18:00
szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori