„Klubrádió
Szerepvállalás

Elsuttogott kívánságok

6/02/2022 18:57

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Bíró Bori ebben az adásban is fontos üzeneteket közvetített a hallgatóknak: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyedülálló kezdeményezéséről, illetve a Közösség-Tér-Település projektről beszélgetett vendégeivel.

2022. február 05. Szerepvállalás (2022. február 05., szombat 18:05)
24:12
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
A kis Tolna megyei faluban, Értényben élő 10 éves Sanyi hosszú éveken át hol halkan elsuttogott, hol nagy gonddal lerajzolt karácsonyi kívánsága  évről évre beteljesületlenül maradt. Nagylelkű adományok, felajánlások útján érkezett ugyan sokféle meglepetés a karácsonyfa alá, de sosem az, amiről valójában álmodott.

A 2021-ben először elindított, közösségeket összekötő személyes adománygyűjtő akciónak köszönhetően a cipősdoboz nagyságú dobozkában végre valóban az lapult, amit Sanyi kért: egy kedvenc szuperhősét megformáló baba. Országszerte mintegy 1300 gyereket ért különleges meglepetés hazánk leghátrányosabb falvaiban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyedülálló kezdeményezésének köszönhetően.

Fotó: facebook.com/maltai.szeretetszolgalat
 

A karitatív szervezet munkahelyi közösségekhez, cégekhez, iskolákhoz, baráti társaságokhoz fordult azzal a kéréssel, hogy támogassanak egy-egy nehéz sorsú falut, és juttassanak el az ott élő gyerekeknek személyre szabott ajándékokat, amivel számukra is szebbé tehető az ünnepi időszak. Romhányi Tamás kommunikációs vezető mesél az akció egész évben elkísérő fontos üzenetéről.

2019-ben hozták létre azt a gyakorlati programot, amely felsőoktatásban részt vevő hallgatókkal dolgozik hazai kistelepülések fejlesztésén. A Közösség-Tér-Település projekt célja, hogy lehetőséget teremtsen a hallgatók számára a szakmai tapasztalatszerzésre, ezen kívül a vidékfejlesztést és annak elősegítését is kiemelten fontos tényezőként határozza meg. A program most harmadik és negyedik évfolyamának fogadására keresi leendő partnertelepüléseit. A részletekbe Kovács Vanda programvezető avat be.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2022. február 05. szombat 18:00
szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori