„Klubrádió
Szerepvállalás

Magánadományozás és cukorbetegség

29/05/2022 12:00

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Szerepvállalásban ezúttal a NIOK által a a magánadományozás témájában végzett felmérésről és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány cukorbetegséggel kapcsolatos továbbképzéseiről beszélgetett Bíró Bori a vendégeivel.

2022. május 28. Szerepvállalás (2022. május 28., szombat 13:00)
23:36
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Hogyan kell vércukrot mérni vagy inzulint beadni, melyek a rosszullét jelei egy cukorbeteg gyereknél? Többek közt ezekkel kapcsolatos gyakorlati tudást kapnak az Egy Csepp Figyelem Alapítvány továbbképzésén azok a pedagógusok, akik segítik az óvodákban és az iskolákban az érintett gyerekeket tavaly ősz óta. Az Oktatási Hivatal felkérésére a civil szervezet szakemberei állítottak össze elméleti és gyakorlati tananyagot. A képzésen eddig közel hatezren vettek részt. Gémes Renáta, az alapítvány projektvezetője avat be a részletekbe.

Az elmúlt 3 évben mind a covid időszaka alatt, mind az ukrajnai háború kapcsán a civil társadalom példaértékű kiállásának, aktivitásának lehettünk tanúi. Ez az összefogás azonban nem jöhetett volna létre a magánemberek részvétele és támogatása nélkül. A NIOK Alapítvány, mint a legnagyobb magyarországi adománygyűjtő platform, az Adjukössze.hu üzemeltetője, februárban felmérést készített, hogy pontosabb képet kaphasson a magánadományozás szerepéről a civil társadalom életében, és ehhez kötődően a szervezetek adománygyűjtéssel kapcsolatos tapasztalatairól. Sczígel Andrea, az alapítvány szenior programvezetője magyarázza el a kutatás eredményeit.

Szerepvállalás
2022. május 28. szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori