„Klubrádió
Szerepvállalás

Háború, koronavírus, megosztott ország

24/04/2022 08:12

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Szerepvállalás aktuális adásában is két riporttal jelentkeztünk: mit kezdjünk szorongásainkkal, illetve hogyan támogathatjuk az ukrán óvóhelyeken lévőket?

2022. április 23. Szerepvállalás (2022. április 23., szombat 18:05)
26:25
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Háború, koronavírus, megosztott ország. Olyan időszakban élünk, amikor ki kevésbé, ki jobban, de valamilyen formában sajnos a legtöbben félünk, szorongunk. A félelem és a szorongás azonban legyengít, csökkenti a mentális, és előbb-utóbb a fizikai állóképességet, ezért törekedni kell arra, hogy amennyire csak lehet, ne süllyedjünk bele ebbe az állapotba. Katona Melindával, a Borealis ügyvezetőjével arról beszélgetünk, hogy mit tehetünk a nehéz időkben azért, hogy megőrizzük mentális rezilienciánkat, vagyis rugalmasságunkat, ellenállóképességünket.

Az Élelmiszerbank adományai az ukrajnai óvóhelyekre
 
Az Élelmiszerbank adományai az ukrajnai óvóhelyekre
elelmiszerbank.hu
 

Az adás második felében Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója volt a vendégünk. Az Élelmiszerbank ugyanis egy segélyalapot hozott létre, hogy az ukrajnai háború bombázásokkal sújtott térségeiben rekedt embereknek segítsen. Az összegyűlt pénzadományokat az egyesület teljes egészében az Ukrán Élelmiszerbankot működtető Kijevi Jótékonysági Alapítvány számára továbbítja. Az ukrajnai testvérszervezet önkéntesei a háború kitörése óta több mint 640 ezer kilogramm élelmiszert juttattak el óvóhelyekre, kórházakba, valamint idős embereket és fogyatékkal élőket gondozó intézményekbe.

Szerepvállalás
2022. április 23. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori