„Klubrádió
Szerepvállalás

Kiút a civileknek, üzlet a vállalatoknak

16/02/2020 09:44

| Szerző: Klubrádió

Fenntarthatósági vásár. Első hallásra talán nem is érthető egy laikusnak, hogy mit jelent ez. Ám ha kicsit többet hallunk róla, kiderül, hogy egy magától értetődő dologról van szó.

2020. február 15. Szerepvállalás (2020. február 15., szombat 18:00)
23:26
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Üzletek és networking lehetőségek - rendhagyó formában találkoztak vállalatvezetők és civil szervezetek a január végi Good Impact Fenntarthatósági Vásáron. A Civil Impact Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló eseményen vállalati problémákra -mint a kiégés megelőzése, az akadálymentesítés, vagy épp a kultúraváltás- kínáltak megoldást civil szervezetek szakértőként és innovatív megoldásokkal.

Miért jó ez a civil szervezeteknek? Nyilván nekik nem ez a fő feladatuk, hanem az, hogy a saját küldetésüket, saját missziójukat teljesítsék, és e munka közben óriási tudásanyag halmozódik fel náluk. A hatékony működéshez azonban pénz kell. Az állami források elapadóban vannak, egyre kevesebb az adományozó. Miért ne lehetne akkor a nonprofit oldalon összegyűjtött tudást a másik oldalon értékesíteni?

Miért jó a vállalatoknak? Sehol nincs az előírva, hogy üzleti szolgáltatásokat csak forprofit cégektől vásárolhatnak. Ha egy civil szervezettől vesznek ilyet, akkor a szakmai tudás mellett még másfajta, külön hasznosítható szemléletet is megismerhetnek. Például egy csapatépítő tréninget egy civil csapat akár profibban is megszervezhet, mint egy tréner cég.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Civil Impact.

Szerepvállalás
2020.02.15. 18:00
Műsorvezető: Bíró Bori