„Klubrádió
Szerepvállalás

Hintalovon a vakok világába

24/07/2022 18:00

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

13-16 évesek jelentkezését várja a Hintalovon Alapítvány, akik gyerekszemmel segítik a szervezet felnőtt munkatársait; és létrehoztak egy közösséget, ahol a látók online tudnak videóleírásokat készíteni látássérült embertársaiknak egy webes alkalmazáson keresztül. Ezek voltak Bíró Bori témái a Szerepvállalásban.

2022. július 23. Szerepvállalás (2022. július 23., szombat 13:00)
23:56
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
13-16 évesek jelentkezését várja a Hintalovon Alapítvány a Gyermekjogi Követek csapatába. A követek az alapítvány fiatal, önkéntes munkatársai, akikkel közösen dolgoznak a gyerekek jogaiért. Igazi kollégák, akik gyerekszemmel segítik a szervezet felnőtt munkatársait. A csapat kiemelt célja, hogy a gyerekek véleményét jobban figyelembe vegyék. Németh Barbara, a Hintalovon gyerek részvétel programjának vezetője mesél arról, mit jelent, ha valaki részt vesz a munkában.

Az adás második felében a Videó a Vakoknak Alapítvány háza tájáról hozunk friss híreket. A projekt ötletgazdái egy apa és fia, Péter Gábor és Péter Zsigmond. Zsigmond gyermekkora óta vak, Gábor gyengénlátó. A projektjükkel látássérülteknek segítenek videó tartalmak megismerésében. Létrehoztak egy közösséget, ahol a látók online tudnak videóleírásokat készíteni látássérült embertársaiknak egy webes alkalmazáson keresztül. Az elmúlt időszakban nagy léptekkel haladtak előre, és tele vannak újabb tervekkel, ötletekkel. Péter Gábor kurátor avat be a részletekbe.

Forrás: Facebook
 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2022. július 23. szombat 13:00
szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori