„Klubrádió
Szerepvállalás

Esélyek és felkészülés

26/06/2022 18:03

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Az e heti adásban újabb két Civil Díjjal kitüntetett szervezetet mutattunk be. Donáth Anna Róza, a Csodaműhely Egyesület és Cserháti Lili, a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének munkatársa volt a vendégünk.

2022. június 25. Szerepvállalás (2022. június 25., szombat 13:00)
21:40
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Az e heti műsorban folytattuk az idei Civil Díjasok bemutatását; ezúttal ismét két szervezetet ismerhetnek meg a hallgatók. Elsőként a Csodaműhely Egyesület kommunikációs koordinátorával, Donáth Anna Rózával beszélgetek. A csobánkai egyesület roma és/vagy hátrányos helyzetű családok számára szervez oktatási és képzési programokat, melyek különböző életszakaszokban nyújtanak támogatást, miközben egyre mélyebb részvételi lehetőséget biztosítanak számukra, erősítve ezzel saját sorsuk irányításának lehetőségét. Esélyteremtő programjuk a 'Legjobb helyi kezdeményezés' kategóriájának díját hozta el.

Az adás második felében a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének programját, a Semmelweis Egészségversenyt mutatjuk be. Idén hetedik alkalommal szervezték meg, és célja, hogy középiskolás csapatok játékos formában dolgozzák fel az egészségüket leginkább érintő témákat, amelyekről sokszor kevés szó esik a középiskolai oktatás során. A Civil Díj 'Legnagyobb hatású projekt' kategóriájának nyertes kezdeményezéséről Cserháti Lili, az egyesület gazdasági elnökhelyettese mesél.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2022.06.25., szombat 13:00
Riporter: Bíró Bori