„Klubrádió
Szerepvállalás

Civilekről nem csak civileknek

5/06/2022 10:00

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Bíró Bori műsorában a NIOK Alapítvány Civil Díjairól és az egyik díjazottal, illetve a Magyar Madártani Egyesület Madárbarát kert programjáról beszélgetett vendégeivel. 

2022. június 04. Szerepvállalás (2022. június 04., szombat 13:00)
27:46
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Hetedik éve adja át a Civil Díjat a NIOK Alapítvány, amellyel célja, hogy pozitív visszajelzést, elismerést nyújtson a civileknek, és a nagyközönség számára is láthatóvá tegye a kimagasló kezdeményezéseket. Idén kilenc olyan kezdeményezés kapott díjat, amelyek fontos társadalmi ügyek mellett álltak ki, sokak életében hoztak áttörő változást és értékteremtő közösségeket építettek. A 'Legjobb együttműködés' kategória díját a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány kapta az Autizmusbarát Mesemúzeum kezdeményezésért. Várnai Zsuzsa, klinikai szakpszichológus, az alapítvány egyik szakmai vezetője, valamint Helmich Katalin, a Mesemúzeum szakmai vezetője lesznek a vendégeim.

Az adás második felében Orbán Zoltánnal, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivőjével beszélgetünk. Az MME ugyanis az évtizedek óta futó lakossági Madárbarát kert program sikerére alapozva, pályázatot hirdet önkormányzatok részére, Madárbarát település mintaprojektek megvalósítására. Kik és hogyan jelentkezhetnek, és mit profitál egy település abból, ha madárbarát? Erről is beszélgetünk.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2022. június 04. szombat 18:00
szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori