„Klubrádió
Szerepvállalás

Felelősség és menekülés

19/06/2022 18:17

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Az e heti műsorban olyan cégekről volt szó, amelyek társadalmi ügyeket is visznek, valamint arról, milyen veszélyekkel néznek szembe az otthonról elszökött gyerekek. 

2022. június 18. Szerepvállalás (2022. június 18., szombat 13:00)
24:10
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Ismét megnyílt a pályázati lehetőség az "Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjára". Az alapító Effekteam Egyesület célja, hogy elismerje és a lehető legszélesebb körben megismertesse az üzleti szektor szereplőinek társadalmi felelősségvállalási és fenntarthatósági kezdeményezéseit, egyúttal arra ösztönözze a felelős vállalatokat, hogy közösségi befektetéseik során tartsák szem előtt a valós, mérhető hatások és a pozitív társadalmi, környezeti változások szempontjait. Vendégem dr. Molnár Klára, az egyesület igazgatója, szakmai vezetője. 

Magyarországon 2021-ben is sok fiatal szökött el saját otthonából. A szökésben lévő gyerekek mentális egészsége, valamint testi-lelki biztonsága komoly veszélynek van kitéve. Az orosz-ukrán háború pedig fiatalok ezreit teszi ki az erőszak, az emberkereskedelem, a szexuális bántalmazás és kizsákmányolás, valamint az eltűnés kockázatának. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány idén is csatlakozott a Missing Children Europe nemzetközi kampányához, hogy felhívja a figyelmet az orosz-ukrán háborúban eltűnt gyerekekre. R.Csekeő Borbálával, az alapítvány szakmai vezetőjével beszélgetek.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2022. június 18. szombat 13:00
Szerkesztő/Műsorvezető: Bíró Bori