„Klubrádió
Hetes Stúdió

Mekkora valójában a Fidesz-média túlsúlya?

11/06/2022 10:54

| Szerző: Józsa Márta / Klubrádió

Az eheti tartalom: szuperadó, háború, orosz energiafüggőség és a magyar média helyzete. Mindez beszélgetésekbe, interjúba, beszámolóba csomagolva; és persze ma is megbeszéltük a hét eseményeit újságíró kollégáinkkal.

2022. június 11. Hetes Stúdió (2022. június 11., szombat 15:00)
52:15
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter
A megszorítás fogalma és szóalakja tabu kormányzati körökben és médiacsatolmányaikban, de nagyon megátalkodott naivistának kell annak lennie, aki úgy véli, a szuperadóra ítélt vállalatok, bankok nem találnak majd kiskapukat a sarc áthárítására. A Ryanair már meg is tette. Csiki Gergellyel, a Portfolio.hu lapigazgatójával beszélgettünk erről.

Közlekedés - Liszt Ferenc Nemzetközi RepülőtérFotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
 

Az ukrán elnök Szeverodonyecket nevezte meg olyan helyként, ahol a háború eldől. Az oroszok állnak jobban, Kijev a nyugati nehézfegyverek beérkezésében bízhat, szakértők pedig még mindig elhúzódó háborút jósolnak. Feledy Botond külpolitikai elemző elemzett.

Az orosz energiafüggőség felszámolása politikai akarat kérdése – jelentette ki a litván nagykövet, Vytautas Pinkus a Klubrádiónak. Azt mondta, náluk is veszélyhelyzet van, de a kormánynak korlátozottak a jogosítványai, nem hozhat a helyzetre hivatkozva bármilyen döntést. Csernyánszky Judit interjúja.

Átadta megbízólevelét az új litván nagykövet
Budapest, 2019. október 4. Vytautas Pinkus, Litvánia új budapesti nagykövete beír a vendégkönyvbe megbízólevelének átadása után a Sándor-palotában 2019. október 4-én. MTI/Máthé Zoltán
 
 

Milyen szerepet játszott a média a választást megelőző kampányban, illetve a választási eredmény alakulásában? Mekkora valójában a Fidesz-média túlsúlya? Elvárható-e a független médiától, hogy semleges álláspontot képviseljen, vagy a politikai szerepvállalás magánmédiaként számára normális? A Republikon Intézet vitájáról Kárpáti János készített beszámolót.


2022. június 11. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2022. június 11., szombat 16:05)
51:08
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter
A második órában szokás szerint megbeszéltük a hét eseményeit Gáti Júlia a Hvg, Szele Tamás a huppa.hu újságírójával és Bolgár Györggyel. A műsorvezető Szénási Sándor volt.

A beszélgetéseket a lejátszás ikonokra kattintva hallgathatják meg.

Hetes Stúdió
2022. június 11. szombat 15:00
Műsorvezető: Szénási Sándor
Szerkesztő: Józsa Márta