„Klubrádió
Hetes Stúdió

Esély, egyenlőség, levélszavazatok a Hetesben

16/04/2022 12:49

| Szerző: Klubrádió

Demokrácia démosz nélkül, alkotmányossági anomáliák a levélszavazatok körül, hogyan alakul a nemek közötti esélyegyenlőség nálunk és Európában, valamint "desszertnek" francia rémes volt a Hetes Stúdióban, ahol a szélsőjobboldali Marine Le Pen elnökválasztási esélyeivel is foglalkoztunk.

2022. április 16. Hetes Stúdió (2022. április 16., szombat 15:00)
54:43
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter

A Hetes Stúdió húsvéti adásában az alábbi témákkal foglalkoztunk:

– Demokrácia démosz nélkül – mi van, ha a nép szava mégsem isten szava? – megkérdeztük a filozófust

– Alkotmányossági anomáliák – jogi nonszensz, mégis marad a levélszavazás intézménye

– Se esély, se egyenlőség – milyen gender-mintákat közvetít az iskolai oktatás nálunk – és valahol Európában? Egészen pontosan Angliában, Olaszországban és Magyarországon hogyan alakul a nemek közötti esélyegyenlőség, és milyen szerepet játszik az iskolai minta az egyéni életpályák támogatásában vagy éppen fékezésében? Ezt vizsgálta a „Nemek közötti egyenlőség és sztereotípiák a középiskolákban” elnevezésű nemzetközi kutatás, amelyről Lay Viktória számolt be.

– Francia rémes – Marine Le Pen megkaparinthatja az Elysée-palota kulcsát? Az esélylatolgatáshoz Csernyánszky Judit gyűjtött információt, amikor megkérdezte Tara Varmát, az Európai Külügyek Tanácsának párizsi irodavezetőjét.

2022. április 16. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2022. április 16., szombat 16:05)
52:20
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter

A Hetes Stúdió második felében megvitattuk a hét legfontosabb hazai és nemzetközi eseményeit. A stúdióban itt lesz Szalai Anna, a Népszava újságírója, Tamás Ervin, a megszüntetett Népszabadság főszerkesztője és Bolgár György a Klubrádió színeiben.

(Kiemelt kép: Pixabay)