„Klubrádió
Hetes Stúdió

Megszorítások, civilek, Putyin, Orbán és Kirill

4/06/2022 13:27

| Szerző: Klubrádió

A különadókról és költségvetési megszorításokról Felcsuti Péter közgazdászt, Kirill pátriárkáról Gábor György vallásfilozófust kérdeztük a Hetes Stúdióban, ahol szó volt természetesen a hatodik uniós szankciós csomagról és a magyar vétóról is, akárcsak a civil szervezetek választásokkal kapcsolatos tevékenységéről.

2022. június 04. Hetes Stúdió (2022. június 04., szombat 15:00)
54:29
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter

1.  Különadók, kata, infláció, költségvetési megszorítások – Felcsuti Péter közgazdásszal beszélgettünk minderről.

 
Felcsúti Péter
 

2.  Két hónappal az országgyűlési választások után eljött az ideje annak, hogy a civil szervezetek áttekintsék a választásokkal kapcsolatban végzett saját tevékenységüket, azt, hogy miben voltak eredményesek, illetve, hogy mit kell másképp csinálniuk. Az Ökotárs Alapítvány, a Társaság a szabadságjogokért, a Civil Kollégium és az Emberség Erejével Alapítvány által közösen szervezett kétnapos konferenciát, amelyen némi nemzetközi kitekintésre is mód nyílt, Kárpáti János kísérte figyelemmel. 

 
Orbán és Putyin; fotó: Facebook
 

3.    Aligha technikai vagy pénzügyi okok állhatnak Orbán Viktor döntése mögött, amikor kivételt követelt magának az orosz olajimport uniós tilalmának bevezetésekor, illetve Kirill pátriárkának a feketelistáról történt levételekor. Tisztán politikai ügyről van szó, mert Orbán továbbra is jó viszonyt akar ápolni azzal a Vlagyimir Putyin elnökkel, akinek a jövőben akár háborús bűnökért is felelnie kell az Ukrajna ellen indított háború miatt – ártatlanok halálát okozva. Erről beszélt rádiónknak Kijevből Oleg Vasziljevszkij, az Európai Parlamentből Daniel Freund és Londonból Nigel Gould-Davies

Angyali üdvözlet ünnepe Oroszországban
 
Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája istentiszteletet tart az angyali üdvözlet ünnepe alkalmából a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban 2022. április 7-én. A Julián naptárt követő orthodox egyházak ezen a napon emlékeznek meg arról, hogy a keresztények hite szerint Gábriel arkangyal hírül adta Jézus szeplőtelen fogantatását Szűz Máriának. Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov
 

4.   Orbán tehát megvédte – egyelőre nem a pokoltól, hanem az uniós szankcióktól – a volt KGB-ügynök Kirill pátriárkát, aki Putyin háborús törekvéseinek elszánt támogatója – Gábor György vallásfilozófust kérdeztük.

2022. június 04. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2022. június 04., szombat 16:05)
52:36
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter

A második órában szokás szerint Megbeszéltük a hét eseményeit Berecz Annával, Józsa Mártával és Bolgár Györggyel. A műsorvezető Dési János volt.