„Klubrádió
A lényeg

Bayer válaszolt az Orbán esetleges orosz kapcsolatait emlegető néppárti szóvivőnek: "Kuss! És szállj magadba, te senki! Világos?"

2/06/2022 14:20

| Szerző: Klubrádió

Michael Gahler, az Európai Néppárt frakciójának külügyi szóvivője az újabb magyar vétó miatt azt írta: "Szégyellje magát Orbán, amiért kiáll az orosz diktátor háborús bűneit védő Kirill pátriárka mellett, egy nap majd kiderül, hogy mivel zsarolják az oroszok". Ezt viszont nem hagyhatta szó nélkül Bayer Zsolt lovagkeresztes publicista, aki nácizós, kommunistázós, zombizós cikkben támadt neki a a néppárti politikusnak (ehhez a pártcsaládhoz tartozott a Fidesz is, csak előbb felfüggesztették, majd kilépett). 

A magyar kormány újabb vétót jelentett be az olajembargót is tartalmazó európai uniós szankciós csomaggal szemben, ezúttal nem az olaj miatt, hanem azért, mert Kirill orosz pátriárka, Vlagyimir Putyin orosz elnök feltétlen hívének vagyona is rajta van a szankciós listán.

Erre a hírre reagálva üzente Michael Gahler, a Néppárt frakciójának külügyi szóvivője, hogy ami történik, az rettenetesen kínos a szabadságszerető magyar népnek; szégyellje magát Orbán, amiért kiáll az orosz diktátor háborús bűneit védő Kirill mellett, és egy nap majd kiderül, hogy mivel zsarolják az oroszok a magyar miniszterelnököt. A posztot maga a frakció is megosztotta. Emlékezetes, hogy a Fidesz is az Európai Néppárt tagja volt, csak 2019-ben felfüggesztették, majd 2021-ben kilépett.

Ez váltotta ki Bayer Zsoltból a Magyar Nemzet című kormánylapban megjelent csütörtöki cikket, amelyet azzal kezd: „Egy egyházi vezetővel, egyházi személlyel szemben nem vezetünk be szankciókat. Pont. Ez vallásszabadság, továbbá civilizáltság kérdése”. Tegyük hozzá, az orosz ortodox egyház vezetője, Kirill moszkvai pátriárka egy márciusi prédikációjában a liberális nyugati értékeket – különös tekintettel a melegfelvonulásokra – tette felelőssé az orosz–ukrán háború kitöréséért. A melegfelvonulásoktól indulva eljutott addig, hogy egyfajta civilizációs háborúként állította be az oroszok ukrajnai invázióját.

Bayer Zsolt ezután egyenesen Michael Gahlerhez fordult a cikkben. Innen idézzük (a 444 nyomán): „Magukban, németekben éppen az a legelviselhetetlenebb, ami más vonatkozásban a legcsodálatraméltóbb: hogy képtelenek bármit is félszívvel csinálni. A fanatizmusuk. Amikor nácinak kellett lenni, maguk aztán beleálltak, abban hiba nem volt, és követték a vezérüket egészen a pokol hetedik bugyráig. Amikor kommunistának kellett lenni, maguk aztán beleálltak. Meggyőződésem, hogy egyetlen egy hely volt ezen a világon, ahol azt halálosan komolyan gondolták, és még élvezték is (persze, hiszen alapjaiban alig különbözik a nácizmustól, hiszen olyan mindegy, hogy faji alapon vagy osztály alapon irtunk ki embereket), ez a hely pedig az egykori NDK volt. És most, hogy önsorsrontó, öngyűlölő, nemzettagadó, idióta „liberális” zombinak kell lenni, maguk németek, ismét élenjárók. Éltanulók. Stréberek. A maga fajtája, az ilyen Gahlerek menetelnek most is az élen, bele egyenesen a semmibe.”

A lovagkereszttel is kitüntetett fideszes publicista azzal zárta „Szelíd figyelmeztetés Michael Gahlernek” című cikkét, hogy „Gahler! Kuss! És szállj magadba, te senki! Világos?”.

(Kiemelt kép: MTI)