„Klubrádió
A lényeg

Néppárti szóvivő: Ölelje meg Orbánt az, aki áldást ad Putyin embertelenségeire

2/06/2022 20:53

| Szerző: Klubrádió

„Mivel Orbán zsarolja az EU-t, hogy ne szankcionálja Kirillt, felszólítom a többi tagállamot, hogy szankcionálják ezt a fickót azzal, hogy nem adnak neki vízumot, és zárolják az ő és az orosz ortodox egyház számláit az országaikban. Az ölelje meg Orbánt, aki áldást ad Putyin embertelenségeire…” – üzent megint a magyar miniszterelnökneknek Michael Gahler, az Európai Néppárt frakciójának külügyi szóvivője.

A magyar kormány újabb vétót jelentett be az olajembargót is tartalmazó európai uniós szankciós csomaggal szemben szerdán, ezúttal azért, mert Kirill orosz pátriárka, Vlagyimir Putyin orosz elnök feltétlen hívének vagyona is rajta van a szankciós listán.

Erre a hírre reagálva üzente Michael Gahler, a Néppárt frakciójának külügyi szóvivője, hogy ami történik, az rettenetesen kínos a szabadságszerető magyar népnek; szégyellje magát Orbán, amiért kiáll az orosz diktátor háborús bűneit védő Kirill mellett, és egy nap majd kiderül, hogy mivel zsarolják az oroszok a magyar miniszterelnököt.

Gahlerre Bayer Zsolt reagált a tőle megszokott modorban, nácizott, kommunistázott, liberális zombikat emlegetett, majd a „Szelíd figyelmeztetés Michael Gahlernek” című cikke végén hozzátette: „Gahler! Kuss! És szállj magadba, te senki! Világos?”.

Azonban, ahogy a 444 észrevette, Michael Gahler nem kussolt, hanem újabb twitter-bejegyzést tett ki az ügyben, miután a magyar kormány elérte, hogy Kirill pátriárkát (aki szerint a melegfelvonulások is hozzájárultak az orosz-ukrán háború kitöréséhez) mégse szankcionálják. A külügyi szóvivő ezúttal azt írta:

„Mivel Orbán zsarolja az EU-t, hogy ne szankcionálja Kirillt, felszólítom a többi tagállamot, hogy szankcionálják ezt a fickót azzal, hogy nem adnak neki vízumot, és zárolják az ő és az orosz ortodox egyház számláit az országaikban. Az ölelje meg Orbánt, aki áldást ad Putyin embertelenségeire…”

(via 444, kiemelt kép: Facebook)