„Támogassa
Publicisztika
Élőkép – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Élőkép – Józsa Márta jegyzete

Mintha kiment volna mifelénk az élőkép a divatból, elmosta a rendszerváltás, vagy a korszellem, ki tudja. Bár a stadionok világa mintha még őrizné a tömegkultúra e nagy találmányát. Amelyet nagyon sokan állítanak elő sok-sok monoton gyakorlással, kevesek kedvéért.

Vetemedés – Dési János jegyzete
Publicisztika

Vetemedés – Dési János jegyzete

Egy minisztériumi dolgozót kirúgtak, mert megosztott egy mémet, egy fotómontázst, amely Nagy Márton minisztert (ár)sapkában ábrázolja. A mi kis házi használatú III. Richárdocskánk, a Nagy Vidnyánszky szintén nem vetemedne, arra, hogy elhallgattasson bárkit, éppen csak kicsúszott a száján, amikor az ország egyik vezető művészét penderítette ki a homokozójából, hogy tíz évig tűrte, hallgatta, Udvaros Dorottya miket mond.

Mélyfúrás – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Mélyfúrás – Rózsa Péter jegyzete

Nem számítanak a szakmai vélemények, a műszaki és egyéb okok egy politikailag felértékelt terv megvalósításakor. Csak az számít, hogy a kormány vezetője mit akar. És hogy mit akar általa például egy igazi nagyvezér, a kínai kommunista párt és kormány első embere, Hszi Csin-ping. Rózsa Péter jegyzetében a zalai olajmezőtől és Rákosi elvtárstól jut el napjainkig.

Brancs – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Brancs – Szénási Sándor jegyzete

Az, hogy Orbán és Gyurcsány egy brancs lenne, első pillantásra azt jelenti, hogy a jelenlegi rendszert ketten állították elő, ami azért hazugság, mert Orbánt semmilyen nyomás nem kényszerítette egy autokrácia kiépítésére, viszont az nem hazugság, hogy Gyurcsány kormányzása gyakorlatilag minden féket eltakarított Orbán útjából.

Kardos András: Szerény javaslat

15/06/2023 11:18

| Szerző: Kardos András

Minden napra jut szegény kisajátítóknak valami kisajátítandó, nem is beszélve az átnevezések mérhetetlenül körülményes, nagy energiabefektetést igénylő papírmunkájától. És a történelem kereke forog, nem csak eltulajdonítás van meg átnevezés, ezek mellékszálak, az alap mégiscsak az egész világ megmagyarítása és magunk alá rendelése. Lássuk be, ehhez egy fáradt Szijjártó nem lesz elég. Nyugalom! Segítek.

Minden napra jut szegény kisajátítóknak valami kisajátítandó, nem is beszélve az átnevezések mérhetetlenül körülményes, nagy energiabefektetést igénylő papírmunkájától. Szegény kliensek és patronáltak nem győzik patrónusuk szűnni nem akaró étvágyát kielégíteni. Csak kedden kénytelen voltak az egész Libri hálózatot cakkedli-pakkedli kisajátítani és megtulajdonolni, és akkor még este át köllött szegény képviselőtalponcoknak az Eötvös Lorándról elnevezett – amúgy az MTA-tól már régen elrabolt – kutató hálózatot keresztelni Magyar Kutató Hálózatra.  

Azért ennyi munka már sok. Szegény talponcok egész nap betegre dolgozzák magukat ebben a sok eltulajdonlásban. Alábbi szerény javaslatom a végrehajtó apparátus védelmében fogant, de végső soron az egész diktatúra kímélése a célom, hiszen, ha így elaprózza magát az apparát, akkor mi lesz a hatékonysággal, dejszen holnap is van nap. És a történelem kereke forog, nem csak eltulajdonítás van meg átnevezés, ezek mellékszálak, az alap mégiscsak az egész világ megmagyarítása és magunk alá rendelése. Lássuk be, ehhez egy fáradt Szijjártó nem lesz elég. Nyugalom! Segítek. Nem várok javaslatomért ellenszolgáltatást, lényegében önként és ingyenbe, puszta meggyőződésem által vezettetve teszem meg korszakalkotó javaslatomat, mindössze annyit szeretnék, kvázi csak szimbolikusan, hogy ha majd egész Európát és az USA-t is kisajátítottuk, akkor szeretném, ha esetleg Karakószörcsög mellett kaphatnék egy kicsiny Lombkorona hidat, de szigorúan csak azután, hogy 50 kilométeres körzetben minden fát és bokrot már kivágtak.

Pál utcai fiúk szoborcsoport, Budapest, VIII.ker., Práter utcai iskola előtt Szanyi Péter szobrászművész alkotása (2007)
 
Pál utcai fiúk szoborcsoport, Budapest, Práter utca, Szanyi Péter szobrászművész alkotása, 2007.
 
Forrás: Wikipédia
 

Íme a javaslatom:         

Javallat szegény megfáradt diktatúra megsegítésére.

Mái naptól fogva az Magyarország területi egységén található minden tárgyi, természeti és mesterséges objektum a Fidesz tulajdonát képezi, egyúttal nevezett összesség neve, egyenként, ezentúl: Fidesz1, Fidesz2, Fidesz3, és így tovább.

Indoklás

„Világtörténelmi küldetésünknek, hitünknek és történelmi vállalásunknak megfelelően, miközben végrehajtjuk mindenek eltulajdonítását és nevünkre vételét, a továbbiakban nem aprózhatjuk el energiánkat, holmi napi vicikre-vacakra, mikor nyakunkon van a világtörténelem magyarításának általunk felvállalt terhe, gondja búja, baja, nem beszélve arról, hogy a mindenkori Sorosokkal szemben kell küldetésünket végrehajtani. 

Mindezek okából, tekintetbe véve, hogy csak a Balaton magunkévá tétele parlamentáris keretek között éveket venne igénybe, ezért kénytelen-kelletlen úgy döntöttünk, hogy az ország területén fentebb felsorolt mindenséget, egyedileg és névileg rendeleti úton magunkra vesszük. Kelt, mint fent, dátum, aláírás, béke, migráció, LMBTQ, Soros, SZFE.”

Még további segedelmet is tehetnénk, de kimerültünk. Minden egyéb ügyben: tanárok, orvosok, védőnők, akkugyárak stb., javaslom, hogy a fenti passzus záradékaként, még ennyi hozzá tétessék:

Záradék

„Továbbá minden óhaj, sóhaj, panasz, kérelem, követelés egyszer s mindenkorra a Fideszre ruháztassék át a megfogalmazástól az elutasításig.”

Azt hiszem a fenti szerény javaslatok nagyban segíteni fogják az éjt nappallá téve honunkért verejtékező klientúra és patrónusa testi, lelki és szellemi épségét, továbbá lehetőséget fog teremteni arra is, hogy mindenek elsajátítása után, mintegy az „alkotó pihen” projekt keretében, ne is Olimpiát, hanem Világpiát rendezzünk, ahol mindig és egyáltalán csakis a magyarok győzelme leend, ugyanis eleve mindenki, mindenhol: magyar.

Utóirat.

Megvilágítandó, hogy fenti javaslataim mennyire kompatibilisek a Fidesz legbelsőbb szükségleteivel, idézem a nagy ideológusuk, Lánczi András 2015-ben a Magyar Időknek mondott szavait:

 „Vajon korrupció volt az 1948 utáni kommunista államosítás vagy az 1989 utáni rendszerváltás privatizációja? Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. Ezen azt értem, hogy olyan célokat tűzött ki a kormány, mint a hazai vállalkozói réteg kialakítása, az erős Magyarország pilléreinek a kiépítése vidéken vagy az iparban. Például minden külföldit, aki termelő beruházást valósít meg, tárt karokkal várunk. Erre mondják azt, hogy ’de hát ez maga a korrupció!’. Ez politikai nézőpont, itt valójában a korrupció szó mitikussá tételéről van szó.”

Azt hiszem, ezek után senki nem kételkedhet javaslatom jószándékában, függetlenül attól, hogy magamat nem igen sorolnám azon milliók táborába, akik a diktatúra szavazati bázisát alkotják.

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB
 

Címlapi kép: A Pál utcai fiúk üveggolyózás-jelenete egy ház tűzfalán a Corvin Sétánynál 2022. július 05-én. Buzás Aliz alkotása. Fotó:MTI/Balogh Zoltán