„Klubrádió
Publicisztika
Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete

A chemtrail ugyebár egy vegyi csík, amit nemcsak a katonai, de a polgári repülőgépek is maguk után húznak-vonnak, hogy a belőlük kihulló méreggel megritkítsák a Föld népességét, hogy aztán a maradékot egy szűk elit uralma alá vonhassa. Állítólag nanorobotokat is szórnak, amelyek belélegezve agyvérzést, infarktust, esetleg agysorvadást okoznak, bár ez utóbbi a teória hívei között már post festa.

Pészah – Dési János jegyzete
Publicisztika

Pészah – Dési János jegyzete

Nem kell az egyiptomi szolgasághoz mérni természetesen a helyzetünket, mert haj' de örült volna az az egyiptomi rabszolga, ha csak az lett volna a gondja, hogy elveszik a színházát, meggyalázzák a moziját, birtokba veszik a könyvkiadását, leigázzák az iskoláját, félkegyelmű nyaloncokkal hazudják tele a világot és ellopják még, a... hmm mi is legyen a példa.... Megvan! Ha a fáraó kedvenc gázszerelője a nevére veszi a piramisokat és az egész Nílus partot felparcellázza, lebetonozza és jó pénzért kiárusítja.

A kutya ugat – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

A kutya ugat – Szénási Sándor jegyzete

Az Adria Winch 2022-ben 700 000 euró értékben adott el az oroszoknak többek között finn és német gyártmányú alkatrészeket, 2023-ban viszont tulajdonost váltott. Az új menedzsment pedig megesküdött az anyja életére, hogy a rizikók elkerülése érdekében tényleg lemond az orosz business-ről. Persze nem mondott le: a fiókcégeken keresztül ebben az évben 1,2 millió dolláros forgalmat realizált az orosz hadihajó iparral.

Egy kis segítség O.V.-nek – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Egy kis segítség O.V.-nek – Szénási Sándor jegyzete

A helyzet tehát az, hogy Belgium demokrácia, néhány korlátolt, és hatalommal rendelkező polgára viszont a legjobbkor játszott Orbánék kezére, akik most annyi vesztett meccs után újra tematizálhatják a közéletet azzal, hogy lám Brüsszelben a szabadság és az elnyomás erői küzdenek, és nem kérdés, hogy ők minek a mártírjai.

Arató András: Páva, tükör, tánc

16/02/2023 10:50

| Szerző: Arató András/Klubrádió

Toby, a páva rommá csipkedett egy békésen parkoló, csillogó felsőkategóriás autót, mert a jármű oldalán táncot ropó tükörképét ellenséges ügynöknek vélte. Azonban, ahogy Arató András jegyzetében rámutat, tudunk olyan páváról is, amelyik időnként táncol és egyben a bálterem közönségéhez képest ellenséges ügynöknek is tekinthető.

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren innen, a La Manche csatornán túl, Leicestershire és Derbyshire határán Toby, a páva rommá csipkedett egy békésen parkoló, csillogó felsőkategóriás autót, ezért jogerősen kizárta őt a P+R igénybevételéből a helyi hatóság. Az esemény helyszíne nem érdektelen, mert ha Pannóniában, Fejér és Veszprém megyék, pardon, vármegyék határmezsgyéjén történik a dolog, akkor a vármegye-házra való fölszállással fejeződik be, hírrel hirdetéssel, hogy „másképpen lesz holnap”. De nem itt történt, úgyhogy továbbra is „várjuk már, várjuk az új magyar csodákat.”

Kissé elkanyarodtunk a cselekmény fonalától, térjünk hát vissza Britanniába.

A díszes madár férfias tettét az motiválta, hogy a jármű oldalán táncot ropó tükörképét ellenséges ügynöknek vélte. Feltételezésének helyessége vagy téves mivolta nem igazolható egyszerű logikai úton, minthogy tudunk olyan páváról is, amelyik időnként táncol és egyben a bálterem közönségéhez képest ellenséges ügynöknek is tekinthető, következésképpen önnön tükörképét látva alaposan feltételezheti, hogy ellenséggel van dolga. Ugyanakkor csalódnia kell annak, aki a pávának elhiszi, fölismervén cselekedeteinek morálisan erősen megkérdőjelezhető minőségét, önkéntesen változtat a magatartásán, még ha visszavonja is hét szépen tollasodó társát a fiókák nevelésének kulcspozícióiból. Nincs az a páva, amelyik önként felszámolja magát.

Ukrajnai háború - A kormányülésen is megvitatják a fejlem?
 
 Kormányülés, Budapest, 2022. november 16.
 
 Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

Toby esetében valójában az evolúció pillanatnyi állapotának megfelelő viselkedéssel van dolgunk. A hím pávák a táncukkal a nőstények figyelmét akarják magukra vonni, a konkurenciával pedig meg kell küzdeni a legjobb, vagy legalábbis a legjobbnak vélt gének továbbadása érdekében. Tobynak volt esélye a győzelemre, ám sajnos a jármű nem állt odébb időben. Igaz, döntetlennél rosszabb eredményre így sem kellett számítania. Noha a saját tükörképében vetélytársat látó fellépés nem vall különösen nagy intellektusra, mégis értékelnünk kell, hogy nem egy vélt vagy valódi elefánttal, netán egy farkassal hepciáskodott. Ahogy a mondás tartja, a pocakos páva a halálom.

Hanem van még egy különbség Toby és egy másik, a tánc iránti szenvedélye révén közismert páva között. Toby ugyanis a saját tollaival ékeskedik, maga növesztette őket a saját tehetségével.