„Klubrádió
Publicisztika
Szegény éhes magyar választó lakomája – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Szegény éhes magyar választó lakomája – Selmeci János jegyzete

És akkor jött Magyar Péter, aki eddig nem volt rajta az étlapon, bár nem tűnik tökéletesen finomnak, és félelmetesen hasonlít is az egyik korábbi főételre, de a reménytelenül éhes ellenzéki választóknak, akikkel már tényleg minden rosszat megetettek, most reményt ad arra, hogy legalább egy kicsit jól lehet lakni.

Csatamező vagy Lipótmező? – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Csatamező vagy Lipótmező?

Az Alapjogokért Központnak sikerült összetrombitálnia Budapestre Európa és a világ politikai söpredékét (nyilván költségvetési adóforintokkal bőkezűen felvértezve), akik kétnapos dzsemborijukkal próbálják megtámogatni a magyar miniszterelnök európai kampányát.

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete

A chemtrail ugyebár egy vegyi csík, amit nemcsak a katonai, de a polgári repülőgépek is maguk után húznak-vonnak, hogy a belőlük kihulló méreggel megritkítsák a Föld népességét, hogy aztán a maradékot egy szűk elit uralma alá vonhassa. Állítólag nanorobotokat is szórnak, amelyek belélegezve agyvérzést, infarktust, esetleg agysorvadást okoznak, bár ez utóbbi a teória hívei között már post festa.

Pészah – Dési János jegyzete
Publicisztika

Pészah – Dési János jegyzete

Nem kell az egyiptomi szolgasághoz mérni természetesen a helyzetünket, mert haj' de örült volna az az egyiptomi rabszolga, ha csak az lett volna a gondja, hogy elveszik a színházát, meggyalázzák a moziját, birtokba veszik a könyvkiadását, leigázzák az iskoláját, félkegyelmű nyaloncokkal hazudják tele a világot és ellopják még, a... hmm mi is legyen a példa.... Megvan! Ha a fáraó kedvenc gázszerelője a nevére veszi a piramisokat és az egész Nílus partot felparcellázza, lebetonozza és jó pénzért kiárusítja.

Arató András: Visszatartások, kitartások

13/02/2023 13:30

| Szerző: Arató András/Klubrádió

Egy el nem hangzott Gulyás Gergely-beszéd és egy gyalázatos vonulás kapcsán Arató András megint klaviatúrát ragadott.

"A magyar kormánynak az EU-val kötött megállapodása azt szavatolja, hogy 2025. január 1-jén egy pedagógus bére átlagosan bruttó 800 ezer forint lesz és két évre rá az egymillió forintot is el fogja érni. Ehhez az európai uniós pénzek visszatartásának meg kellene szűnnie, ez március végén megtörténhet. Sőt, ha tizenhárom éven át nem tartottuk volna vissza magunknak, már régen elérte volna e mesés szintet" – mondta nem pont ezt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Aztán még nem tette hozzá, hogy „nagy szamárság lenne az aranytojásokat a pedagógusok elé vetni, mert a tanároknak kifizetett bért nem tudjuk odaadni a Családnak, ellenben amire igazán szüksége van a hazának a telefontársaság és az autópályák mellé, az egy repülőtér, kínai játékvasút, orosz atomblokkok, térdmagasságú kilátók. És a ’stadionokat és szárazelemgyárakat minden faluba’ mozgalomnak is bőven vannak még feladatai. Ami pedig a pedagógusok bérét illeti, az bizony valójában már ma is elérte a milliós álomösszeget. Négyhavonta. A tanerő jövedelme amúgy is szépen követi az inflációt - amennyivel kevesebbet kell most ugyanannyi pénzből a piacról hazacipelni, annyival több energiája marad a nebulók erkölcsének és vallásának mélyítésére, ráadásul sokat pihenhet is, hiszen neki nem kell együtt ugrabugrálni a gyerekekkel a vérbő tornaórákon. A nyári szünetről nem is beszélve. Továbbá elhibázott brüsszeli szankciók, 97 százalék.”

*

A pedagógusok várható meggazdagodásának jó híre nem akadálya a megható megemlékezéseknek február 11-én, amikor a neonyilasok megünneplik az 1945-ös kitörést, amely haditett kizárólag a résztvevők sorsát befolyásolta, meglehetősen kedvezőtlenül. Noha ez az értékelés is árnyalandó Putyin egyik fő propagandista asszonya magvas gondolatai fényében, aki a hősi halál szépségéről rikácsolt a minap, ecsetelendő, hogy az élet véges, mit számít az, ha húsz-harminc évvel hamarabb patkol el az ember. Persze nem ő maga, vagy az istene, hanem azok az ifjak, akiket dicső és hódító hadba küldenek, megvédeni a haza határait, mint egykoron tették azt a magyar katonák nagyjából ugyanott, innen nézvést kétezer kilométerrel arrébb.

Vonulnak hát az úriasan radikálisnak becézettek, de azok is, akik nem szeretik a háborúkat, az antifasiszták, köztük számosan németek. Őket természetesen terelgetik, igazoltatják a rendőrök, néhányukat alaposan megmotozzák, és videófelvételeket készítenek mindegyikükről. Kell az anyag az archívumba, jól jöhet az, ha netán egyszer a mi hazánk nagy barátjának különleges katonai művelete ellen szerveződne tüntetés.

Hanem van ennek a „megemlékezésnek” neve is, amit most ne írjunk itt le. Ne csatlakozzunk azokhoz a Betyársereggel nyilvánvalóan aligha szimpatizáló médiumokhoz, amelyek használják, minthogy sem az öngyilkos akció nem becsületbeli ügy, sem a nácizmus éltetése nem az.

A meggyilkolt európai zsidók emlékműve (Denkmal für die ermordeten Juden Europas), Berlin, Mitte.
 
A meggyilkolt európai zsidók emlékműve (Denkmal für die ermordeten Juden Europas), Berlin, Mitte.
Fotó: Arató András