„Hírek
Szabadság Klub
Kardos András: Kiszera méra bávatag
Szabadság Klub

Kardos András: Kiszera méra bávatag

Mindezt azért mondtam el, mert az a politikai bódulat, amelyet Orbán gátlásnélküli hatalomvágytól, vagyongyarapodástól, az ellenzék, a "progresszívok" elleni gyűlölettől vezetve, immár több mint egy évtizede gyakorol, úgy nyerhette el hitelét hárommillió embernél, hogy még a vele nem egyetértő értelmiség számára is – mint most láttuk – eladta önmagát és ezt a kiszera méra bávatag nyelvet egy új világ teremtő varázslójaként.

Gábor György: Kövér László istenes iránytűje
Szabadság Klub

Gábor György: Kövér László istenes iránytűje

És csak szíves emlékeztetőül hoznám fel Ferenc pápa elhíresült szavait, őszintén remélve, hátha még Kövér agytekervényeit is képes lesz bejárni ennek a "demens vénembernek" a sűrűn idézett álláspontja: Sokkal inkább egy irgalmas ateista, mint egy templomba járó, de szívtelen keresztény!"

Gábor György: Járt utakon, kitaposott ösvényeken
Szabadság Klub

Gábor György: Járt utakon, kitaposott ösvényeken

Annak idején, Rákosi Mátyás születésének 60. évfordulóján az Operaházban rendezett ünnepségen Dobi István a beszédét azzal kezdte, hogy a nagy ünnep fényét azon nyomban igyekezett kozmikus magasságokba emelni, s rétori bravúrral mindjárt az első mondatában, internacionalista auftaktként és nemzeti antréként, mintegy dialektikusan, továbbá leheletszerű eleganciával kifejezve a politikai miheztartás halkan, ámde annál határozottabban javasolt és támogatásról biztosított ösvényét, felhívta a figyelmet arra, hogy Rákosi elvtárs születésnapja növeli hálánkat és hűségünket a nagy felszabadítónk és támaszunk, a testvéri Szovjetunió és a hatalmas Sztálin iránt.

Csillag István: Tízévente
Szabadság Klub

Csillag István: Tízévente

"A szépen, nemesen és választékosan élő Orbán-elitnek Orbán nyomdokaiba lépve el kell jutnia a közpénz magáncélra való felhasználásától (sikkasztás), az ellenfél ellenséggé nyilvánításáig, majd a közösen elfogadott szabályok saját személyes érdekeikre írásától az idegen érdekek gátlástalan kiszolgálásáig."

Gábor György: Ráhel és a pünkösdi tananyag
Szabadság Klub

Gábor György: Ráhel és a pünkösdi tananyag

A tanulás zsidó hagyományából átvett újszerű elemmel jelentkezett a Corvinus Egyetem és a miniszterelnök saját lábán álló és a saját férjének cégét képviselő Orbán Ráhel. A család, Ráhel és István a zsidó sávuot elsőrendűen fontos üzenetét közvetítették, amelynek készséggel biztosított helyet a Corvinus Egyetem.

Arató András: Visszatartások, kitartások

13/02/2023 13:30

| Szerző: Arató András/Klubrádió

Egy el nem hangzott Gulyás Gergely-beszéd és egy gyalázatos vonulás kapcsán Arató András megint klaviatúrát ragadott.

"A magyar kormánynak az EU-val kötött megállapodása azt szavatolja, hogy 2025. január 1-jén egy pedagógus bére átlagosan bruttó 800 ezer forint lesz és két évre rá az egymillió forintot is el fogja érni. Ehhez az európai uniós pénzek visszatartásának meg kellene szűnnie, ez március végén megtörténhet. Sőt, ha tizenhárom éven át nem tartottuk volna vissza magunknak, már régen elérte volna e mesés szintet" – mondta nem pont ezt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Aztán még nem tette hozzá, hogy „nagy szamárság lenne az aranytojásokat a pedagógusok elé vetni, mert a tanároknak kifizetett bért nem tudjuk odaadni a Családnak, ellenben amire igazán szüksége van a hazának a telefontársaság és az autópályák mellé, az egy repülőtér, kínai játékvasút, orosz atomblokkok, térdmagasságú kilátók. És a ’stadionokat és szárazelemgyárakat minden faluba’ mozgalomnak is bőven vannak még feladatai. Ami pedig a pedagógusok bérét illeti, az bizony valójában már ma is elérte a milliós álomösszeget. Négyhavonta. A tanerő jövedelme amúgy is szépen követi az inflációt - amennyivel kevesebbet kell most ugyanannyi pénzből a piacról hazacipelni, annyival több energiája marad a nebulók erkölcsének és vallásának mélyítésére, ráadásul sokat pihenhet is, hiszen neki nem kell együtt ugrabugrálni a gyerekekkel a vérbő tornaórákon. A nyári szünetről nem is beszélve. Továbbá elhibázott brüsszeli szankciók, 97 százalék.”

*

A pedagógusok várható meggazdagodásának jó híre nem akadálya a megható megemlékezéseknek február 11-én, amikor a neonyilasok megünneplik az 1945-ös kitörést, amely haditett kizárólag a résztvevők sorsát befolyásolta, meglehetősen kedvezőtlenül. Noha ez az értékelés is árnyalandó Putyin egyik fő propagandista asszonya magvas gondolatai fényében, aki a hősi halál szépségéről rikácsolt a minap, ecsetelendő, hogy az élet véges, mit számít az, ha húsz-harminc évvel hamarabb patkol el az ember. Persze nem ő maga, vagy az istene, hanem azok az ifjak, akiket dicső és hódító hadba küldenek, megvédeni a haza határait, mint egykoron tették azt a magyar katonák nagyjából ugyanott, innen nézvést kétezer kilométerrel arrébb.

Vonulnak hát az úriasan radikálisnak becézettek, de azok is, akik nem szeretik a háborúkat, az antifasiszták, köztük számosan németek. Őket természetesen terelgetik, igazoltatják a rendőrök, néhányukat alaposan megmotozzák, és videófelvételeket készítenek mindegyikükről. Kell az anyag az archívumba, jól jöhet az, ha netán egyszer a mi hazánk nagy barátjának különleges katonai művelete ellen szerveződne tüntetés.

Hanem van ennek a „megemlékezésnek” neve is, amit most ne írjunk itt le. Ne csatlakozzunk azokhoz a Betyársereggel nyilvánvalóan aligha szimpatizáló médiumokhoz, amelyek használják, minthogy sem az öngyilkos akció nem becsületbeli ügy, sem a nácizmus éltetése nem az.

A meggyilkolt európai zsidók emlékműve (Denkmal für die ermordeten Juden Europas), Berlin, Mitte.
 
A meggyilkolt európai zsidók emlékműve (Denkmal für die ermordeten Juden Europas), Berlin, Mitte.
Fotó: Arató András