„Klubrádió
Publicisztika
Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete

A chemtrail ugyebár egy vegyi csík, amit nemcsak a katonai, de a polgári repülőgépek is maguk után húznak-vonnak, hogy a belőlük kihulló méreggel megritkítsák a Föld népességét, hogy aztán a maradékot egy szűk elit uralma alá vonhassa. Állítólag nanorobotokat is szórnak, amelyek belélegezve agyvérzést, infarktust, esetleg agysorvadást okoznak, bár ez utóbbi a teória hívei között már post festa.

Pészah – Dési János jegyzete
Publicisztika

Pészah – Dési János jegyzete

Nem kell az egyiptomi szolgasághoz mérni természetesen a helyzetünket, mert haj' de örült volna az az egyiptomi rabszolga, ha csak az lett volna a gondja, hogy elveszik a színházát, meggyalázzák a moziját, birtokba veszik a könyvkiadását, leigázzák az iskoláját, félkegyelmű nyaloncokkal hazudják tele a világot és ellopják még, a... hmm mi is legyen a példa.... Megvan! Ha a fáraó kedvenc gázszerelője a nevére veszi a piramisokat és az egész Nílus partot felparcellázza, lebetonozza és jó pénzért kiárusítja.

A kutya ugat – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

A kutya ugat – Szénási Sándor jegyzete

Az Adria Winch 2022-ben 700 000 euró értékben adott el az oroszoknak többek között finn és német gyártmányú alkatrészeket, 2023-ban viszont tulajdonost váltott. Az új menedzsment pedig megesküdött az anyja életére, hogy a rizikók elkerülése érdekében tényleg lemond az orosz business-ről. Persze nem mondott le: a fiókcégeken keresztül ebben az évben 1,2 millió dolláros forgalmat realizált az orosz hadihajó iparral.

Egy kis segítség O.V.-nek – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Egy kis segítség O.V.-nek – Szénási Sándor jegyzete

A helyzet tehát az, hogy Belgium demokrácia, néhány korlátolt, és hatalommal rendelkező polgára viszont a legjobbkor játszott Orbánék kezére, akik most annyi vesztett meccs után újra tematizálhatják a közéletet azzal, hogy lám Brüsszelben a szabadság és az elnyomás erői küzdenek, és nem kérdés, hogy ők minek a mártírjai.

Arató András: Töltődünk, telítődünk

8/02/2023 15:35

| Szerző: Arató András

Újabb szerző a Szabadság Klubban, ezúttal a Klubrádió berkeiből.

Budapest, 1984. április 26. Kádár János, az MSZMP első titkára meglátogatta az Angyalföldi Akkumulátor és Szárazelemgyárat. Az iparág stratégiai fontosságát volt hivatott aláhúzni Maróthy Lászlónak, az MSZMP Politikai Bizottsága tagjának (egyúttal a Budapesti Pártbizottság első titkárának) és Bereczky Gyulának, az MSZMP KB Agitációs és Propaganda Osztálya alosztályvezetőjének a jelenléte. Hazánk már ekkor a világ élvonalához tartozott a Szokol rádiók energiaellátásában. E készülékek energiaigényét kettő darab 4,5 V feszültség megteremtésére alkalmas laposelem volt hivatott kielégíteni. Mellékhatásként felfutott a befőttesgumi iparunk is, minthogy ezekkel lehetett stabilan rögzíteni egymáshoz a hifit és az áramforrást. Jegyezzük még fel a Szokol készülék azon kiváló tulajdonságát, hogy sem RH, sem URH sáv vételére nem volt alkalmas, megakadályozva ezzel a Szabad Európa Rádió és a Klubrádió kártevését népünk töretlen szellemi fejlődésében.

Váci út 135-139., Akkumulátor- és Szárazelemgyár. Kádár János a Magyar Szocialista Munkáspárt vezetője, középen Herczeg Ferenc igazgató, háttal Maróthy László a Budapesti Pártbizottság első titkára Fabriczki Andrásal,a Budapesti PB
 
Váci út 135-139., Akkumulátor- és Szárazelemgyár. Kádár János a Magyar Szocialista Munkáspárt vezetője, középen Herczeg Ferenc igazgató, háttal Maróthy László a Budapesti Pártbizottság első titkára Fabriczki Andrásal,a Budapesti PB
Fortepan.hu / Album 059
 

Bős & Nagymaros, 1988 – 89.  – Ti is jöttök a tüntire? – kérdezgetik egymást alsós-felsős-gimis gyerekek. Két dologban egyetért az ország döntő többsége: ne épüljön meg a vízlépcső, és elérkezett a Kádár-rendszer bukása.

Arató András
 
Arató András
Fotó: Chikan Erika
 

Debrecen, 2023. 02. 05. Kínai barátaink nertársi segítségével hatalmas lépést teszünk annak érdekében, hogy e sajátosan magyar iparágban visszahódítsuk vezető szerepünket.

Egy szárazelemgyárhoz alapvetően négy dolog szükségeltetik. Energia, víz, kobalt és lítium, valamint munkaerő. Szerencsére egyik sem áll rendelkezésre hazai forrásból, ezért helyezik el a gyáróriást olyan területen, amelyik mindentől nagyjából hasonló távolságban van. Hasonlóan messze. Csak az veszélyezteti az egyensúlyt, ha a hazánk alatt húzódó végtelen kobalt- és lítium mezőkön megkezdődik a kitermelés. A magyar közoktatás is folyamatosan úgy készíti fel a tanulóifjúságot, hogy az alkalmas legyen az üzem segédmunkás-igényeit kielégíteni. A kutatás és fejlesztés fáradságos munkájával nekünk nem kell foglalkoznunk, azt elvégzik helyettünk is távol-keleti barátaink.

Hét évtizeddel azután, hogy a honnak jólétet hozó korabeli program megteremtette a Kárpát-medencében a vas- és acél országát, országunk vezetői újrafogalmazzák identitásunkat: mi leszünk az akkumulátorok országa! Harmincöt évvel ezelőtt talán tévedtünk a vízlépcső ügyében, de az egypártrendszert illetően biztosan nem.

Gyerünk, emberek, ne maradjon egy cella sem üresen!

Rádiózni Sokol?
 
Rádiózni Sokol?
Fotó: Arató András
 

 

Címlapi fotó: Arató András