„Klubrádió
Szabadság Klub
Arató András: Ki a diplomata?
Szabadság Klub

Arató András: Ki a diplomata?

Hazánkban az életszínvonal tovább emelkedik. Elkészült a tihanyi mintagazdaság, ahol jól látható, hova jutott a munkásosztállyal szövetséges parasztság. További fejlesztésre persze lenne mód, ugyanis egyelőre a Nemzet Jachtja nem tud közvetlenül a téesz-épület mellett kikötni. És az imperialisták sem alszanak, megtagadták a vízumot jeles hazánkfiától, aki fontos küldetésben vállalhatna részt, ha eljutna a tetthelyre. Elmondaná az Appalache- és a Sziklás-hegység között lakóknak, amit a műveltebbje magától a miniszterelnöktől már jó ideje tud: a világot Donald Trump hivatott megmenteni.

Csillag István: A korbácsfonó
Szabadság Klub

Csillag István: A korbácsfonó

A tengerkorbácsolás meg folytatódhat tovább, hiszen a jó nép – ha már nem fussa kenyérre – kajolja a demagógiát, a koncra váró oligarchák meg előre örülnek, ha néhány multi ennyi szakszerűtlenség után bedobná a törölközőt és ők – a főnök jóváhagyásával – megvásárolhatnák (szarért-húgyért) üzleteiket.

Arató András: Novák Katalin felnőtt a feladathoz
Szabadság Klub

Arató A.: Novák Katalin felnőtt a feladathoz

Gondolatainak szárnyalása megközelíti, talán meghaladja a Nemzet Fürkészéét is, máshoz meg nem hasonlítjuk, mert el akarjuk kerülni a szentség- és felségsértés gyarló bűnét. Államfőnőnk nem elégedett meg azzal, hogy egy pontot kanyarítson a 12 már meglévő elé (amelyikben sajtószabadságról, Unióról és egyéb zavaros és liberális eltévelyedések delirálnak), hanem megalkotott egy komplett, vadonatúj tucatos művet, a magyar családok 12 pontját.

Arató András: Életeteket és véreteket! Meg az adótokat.
Szabadság Klub

Arató A.: Életeteket, véreteket, adótokat

Reptér nélkül nincs teljes élet! A mostani kiszolgáltatott helyzetet meg kell változtatni, hiszen ha a nyugati tulajdonos egyszercsak úgy dönt, összecsomagolja és hazaviszi a Liszt Ferencet, itt maradunk rapszódia nélkül, a repülők meg éppúgy nem tudnak leszállni, mint kócsag a magyar tenger lebetonozott partján. És még olcsó is, pusztán két atomblokk negyven százalékába kerül. Ráadásul megvehetjük a saját pénzünkből, annak ellenére, hogy az állampolgár adójának mértéke folyamatosan csökken: míg pár éve egy átlagkereső havonta 25 kiló paradicsommal járult a nemzet kasszájához, ez most már alig 10 kiló.

Gábor György: Lázár János, avagy a mindent elborító sötétség
Szabadság Klub

Gábor: Lázár János, avagy a mindent elborító sötétség

L. Simon László is szólásra emelkedett, miután Lázár János „kivételes államfőnek”, „igaz magyar hazafinak” nevezte Horthy Miklóst. Szerinte figyelembe kell venni zsidó származású honfitársaink érzékenységét. Nos, zsidó származású honfitársaink érzékenysége mellett más érzékenységeket is említhetett volna, mondjuk, hogy világossá tegye, érdemes volna nem zsidó aspektusból is szemügyre venni a kormányzó tevékenységét.

Arató András: Neveitek napjára
Szabadság Klub

Arató András: Neveitek napjára

A történelem szekere nem olyan, mint a vonat, akkor sem áll le, ha nincs hozzá masiniszta. Korunk is megszülte a maga Lőrincét, a lepkék barátját, akinek a kedvéért a legfontosabb csillagok, konkrétan az Isten, a tehetség, a szorgalom és Orbán Viktor ismét összejöttek együttállni, megteremtendő korunk hősét, a legújabb Lőrincet, aki kitűnő példázata annak, hogy az ország kincseit nemcsak szétosztani, hanem összegyűjteni is lehet, ha a feladatra alkalmas bátorak ugyanannak a kornak a szülöttjei.

Arató András: Töltődünk, telítődünk

8/02/2023 15:35

| Szerző: Arató András

Újabb szerző a Szabadság Klubban, ezúttal a Klubrádió berkeiből.

Budapest, 1984. április 26. Kádár János, az MSZMP első titkára meglátogatta az Angyalföldi Akkumulátor és Szárazelemgyárat. Az iparág stratégiai fontosságát volt hivatott aláhúzni Maróthy Lászlónak, az MSZMP Politikai Bizottsága tagjának (egyúttal a Budapesti Pártbizottság első titkárának) és Bereczky Gyulának, az MSZMP KB Agitációs és Propaganda Osztálya alosztályvezetőjének a jelenléte. Hazánk már ekkor a világ élvonalához tartozott a Szokol rádiók energiaellátásában. E készülékek energiaigényét kettő darab 4,5 V feszültség megteremtésére alkalmas laposelem volt hivatott kielégíteni. Mellékhatásként felfutott a befőttesgumi iparunk is, minthogy ezekkel lehetett stabilan rögzíteni egymáshoz a hifit és az áramforrást. Jegyezzük még fel a Szokol készülék azon kiváló tulajdonságát, hogy sem RH, sem URH sáv vételére nem volt alkalmas, megakadályozva ezzel a Szabad Európa Rádió és a Klubrádió kártevését népünk töretlen szellemi fejlődésében.

Váci út 135-139., Akkumulátor- és Szárazelemgyár. Kádár János a Magyar Szocialista Munkáspárt vezetője, középen Herczeg Ferenc igazgató, háttal Maróthy László a Budapesti Pártbizottság első titkára Fabriczki Andrásal,a Budapesti PB
 
Váci út 135-139., Akkumulátor- és Szárazelemgyár. Kádár János a Magyar Szocialista Munkáspárt vezetője, középen Herczeg Ferenc igazgató, háttal Maróthy László a Budapesti Pártbizottság első titkára Fabriczki Andrásal,a Budapesti PB
Fortepan.hu / Album 059
 

Bős & Nagymaros, 1988 – 89.  – Ti is jöttök a tüntire? – kérdezgetik egymást alsós-felsős-gimis gyerekek. Két dologban egyetért az ország döntő többsége: ne épüljön meg a vízlépcső, és elérkezett a Kádár-rendszer bukása.

Arató András
 
Arató András
Fotó: Chikan Erika
 

Debrecen, 2023. 02. 05. Kínai barátaink nertársi segítségével hatalmas lépést teszünk annak érdekében, hogy e sajátosan magyar iparágban visszahódítsuk vezető szerepünket.

Egy szárazelemgyárhoz alapvetően négy dolog szükségeltetik. Energia, víz, kobalt és lítium, valamint munkaerő. Szerencsére egyik sem áll rendelkezésre hazai forrásból, ezért helyezik el a gyáróriást olyan területen, amelyik mindentől nagyjából hasonló távolságban van. Hasonlóan messze. Csak az veszélyezteti az egyensúlyt, ha a hazánk alatt húzódó végtelen kobalt- és lítium mezőkön megkezdődik a kitermelés. A magyar közoktatás is folyamatosan úgy készíti fel a tanulóifjúságot, hogy az alkalmas legyen az üzem segédmunkás-igényeit kielégíteni. A kutatás és fejlesztés fáradságos munkájával nekünk nem kell foglalkoznunk, azt elvégzik helyettünk is távol-keleti barátaink.

Hét évtizeddel azután, hogy a honnak jólétet hozó korabeli program megteremtette a Kárpát-medencében a vas- és acél országát, országunk vezetői újrafogalmazzák identitásunkat: mi leszünk az akkumulátorok országa! Harmincöt évvel ezelőtt talán tévedtünk a vízlépcső ügyében, de az egypártrendszert illetően biztosan nem.

Gyerünk, emberek, ne maradjon egy cella sem üresen!

Rádiózni Sokol?
 
Rádiózni Sokol?
Fotó: Arató András
 

 

Címlapi fotó: Arató András