„Klubrádió
Klubdélelőtt

Ádámként és Évaként festette meg Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát

4/06/2021 17:08

| Szerző: Klubrádió

Az ország talán leggazdagabb jegyespárját örökítette meg drMáriás. Kalmár Magda nem készült énekesnek, a véletlen is múlott, hogy aztán az egyik legsikeresebb előadó lett. Spitzer Gyöngyi elégedett lehet, teljesültek karriervágyai, több is, mint amire gondolt. Megosztotta gondolatait Karikó Katalin ügynökmúltjáról a szakértő, levéltár-igazgató Cseh Gergő Bendegúz? Perintfalvi Rita katolikus teológus beszélt Ferenc pápa szeptemberi látogatásáról, és új könyvéről, az egyház tagjai által elkövetett szexuális bűncselekményekről. És száz éve született Romhányi József költő, író, a rímhányó Romhányi.

2021. június 05. Klubdélelőtt (2021. június 05., szombat 09:00)
157:01
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

A Klubdélelőtt vendégei és témái:

9.00  drMáriás festőművész, a Tudós zenekar frontembere ismét figyelemreméltó festményekkel lepte meg legújabb kiállításán az érdeklődőket. Ádámként és Évaként festette meg Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát, de a jegyespáron kívül vásznain ott vannak Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely portréi, valamint Joe Biden amerikai elnök és Soros György milliárdos is. 

 
 Forrás: Facebook
 


9.30 Kalmár Magda Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Magyar Állami Operaház mesterművésze nem készült énekesnek, érettségi után egy postai irodában dolgozott, innen felvételizett a Magyar Állami Operaház kórusába,  nem vették fel. A véletlen vitte el egy énekmesterhez... Az év énekesnője díjat – Párizsban vette át – két ízben is oratóriummal nyerte el,  az UNESCO nemzetközi énekversenyén Mozart-koncertáriával szerezte meg az elsőséget, művészi tevékenységéhez mintegy húsz operalemez, tizenöt oratóriumalbum, valamint számos operett- és nótalemez fűződik.

Televízió - Hogy volt?! - Kalmár Magda
 
Kalmár Magda
MTVA Fotó: Zih Zsolt
 

10.00 Spitzer Gyöngyit, amikor pici gyerekként  megkérdezték,  mi szeretne lenni, gondolkodás nélkül  rávágta: „színész, költő, festő, író”. Teljesült a vágya, több is, mint amire  gondolt. Énekes, előadóművész, műsorvezető, újságíró, életszemléleti tanácsadó, spirituális tanító, ma már többen nem is a saját, hanem a művésznevén ismerik: Soma Mamagésa. Születésnapján köszöntjük.

Könyvhét - Könyvek éjszakája
 
Spitzer Gyöngyi
MTI Fotó: Kovács Attila
 

10.30  Vajon kinek állt érdekében, hogy a Nobel-díj esélyeseként is emlegetett világhírű tudós nevére árnyékot vessen? Vajon miért pont most jött elő azzal, hogy hajdan beszervezték Karikó Katalint? Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának főigazgatója így nyilatkozott az ügyről: „Régi vita, hogy mit bizonyít egy hatos karton. A törvény azért nem tekinti bizonyító erejűnek, mert ezen nem szerepel az érintett aláírása. Előfordulhat tehát, hogy akár egy tartótiszt úgy állíthat ki valakiről hatos kartont, hogy ténylegesen nem volt beszervezve...” Vendégünk: Cseh Gergő Bendegúz főigazgató.

Az Országgyűlés kulturális bizottságának ülése
 
Cseh Gergő Bendegúz
 MTI Fotó: Kovács Tamás
 
 

11.00 Sinkó Andrea ritmikus tornász több mint százszoros válogatott, huszonhatszoros országos bajnok, világbajnoki ötödik helyezett, az 1988- as szöuli olimpián hatodik helyezést ért el, ezzel az eredménylistával azóta is minden idők legeredményesebb magyar RG-versenyzője. 16 évesen már edzősködött, most  a  16. Aerobik Világbajnokságról 11 érmet hoztak haza a versenyzői.

Debreceni ritmikus gimnasztika világkupa - Sajtótájékoztató
 
Sinkó Andrea
MTI Fotó: Beliczay László
 
 

Műsorváltozás: Perintfalvi Rita katolikus teológus beszélt Ferenc pápa magyarországi látogatásáról szeptemberben, és arról, hogy miért nem kíván találkozni Orbán Viktorral, és Áder Jánossal. Új, Amire nincs bocsánat című könyvében könyvében a papok által elkövetett szexuális bűncselekményeinek áldozataival beszélgetett.

11.30 Száz éve született Romhányi József költő, író, érdemes művész, a „rímhányó Romhányi”. Nevéhez fűződik a Mézga család, a Kérem a következőt!, az ő fordításában lett sikeres itthon az amerikai Flintstone család, azaz Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki, akiket parádés párbeszédekkel magyarított ... A lányával, Romhányi Ágnes egyetemi tanárral, műfordítóval, szövegíróval, dramaturggal emlékeztünk rá.

 
Romhányi Ágnes
 Forrás: jegy.hu
 Fotó: m@rci
 
Klubdélelőtt
2021. június 05., szombat 09.00
szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa