„Klubrádió
Klubdélelőtt

Klubdélelőtt: a Solaristól Vágó Istvánig

12/02/2021 19:19

| Szerző: Klubrádió/szg

Egy darabig ez lesz az utolsó Klubdélelőtt az éterben, de a reményt nem adjuk fel. Beszélgettünk Krausz Csillával, a TraumaAmbulancia vezetőjével, és vendégünk volt mások mellett a Solaris együttesből Erdész Róbert, valamint születésnapján köszöntöttük a kvízprofesszort, Vágó Istvánt. Gáti Oszkár színész pedig könyvkiadásról mesélt.

2024. április 25.
00:00
00:00

Krausz Csilla
a TraumaAmbulancia alapító elnöke. Az egyesület célja olyan balesetet szenvedett embereken segíteni, akik a fizikai gyógykezelésen túl lelki támogatásra szorulnak. A sikertörténetek lenyűgözők, sokaknak mutattak már utat kilátástalannak tűnő helyzetekben.

Erdész Róbert billentyűs–zeneszerző és producer az ELTE matematika-fizika szakán tanult, egyetemi évei alatt született meg első zenekara, a Solaris. A progresszívrock-együttes legendás Marsbéli krónikák című albuma Japánban is megjelent, számos díjat kapott, élőben mutatták be az Egyesült Államokban, Brazíliában, Mexikóban.

Léner Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendezőt, a József Attila színház egykori igazgatóját 85. születésnapján köszöntöttük.

Gáti Oszkár színész új vizekre evezett. Létrehozott egy könyvkiadót és kiadta Verebes István Hátraarc című könyvét. „Ez a könyv fontos, mert tudást,  értéket, párbeszédre való képességet, 60 évnyi színháztörténetet, nem feledhető emlékeket őriz, színészekről, rendezőkről, Thália felkentjeiről” – vallja vendégünk, Gáti Oszkár.  

Menház Színpad - Bemutatkozó sajtótájékoztató
 
Gáti Oszkár színész, a Menház Színpad vezetője bemutatkozó sajtótájékoztatója után a győri kamaraszínházban 2015. május 5-én. Fotó: MTI /Krizsán Csaba
 

Vágó István ma már politikus, de  sokaknak megmaradt annak a legendás televíziósnak, akit és ahogyan évtizedekkel ezelőtt megismerhettük. Most ünnepelünk, születésnapján köszöntöttük a kvízjátékok professzorát.

 
Vágó István (kép: Facebook)
 
 

Klubdélelőtt – 2021. február 13-án egy darabig utoljára az éterben, de ahogy mondani szokták, a remény hal meg utoljára.

(Címlapi képünkön a Mars, utalva a Solaris Marsbéli krónikák-lemezére, amelyet Ray Bradbury sci-fi író regénye ihletett. Forrás: Aynur_zakirov/Pixabay)