„Klubrádió
Klubdélelőtt

Túllendülni a nehéz pillanatokon – Klubdélelőtt ajánló

8/01/2021 18:44

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Kitüntetett tudósok, nehézségekkel küzdő művészek, zene, tánc, film, irodalom, tudomány szombat délelőtt a Klubrádióban.

2021. január 09. Klubdélelőtt (2021. január 09., szombat 09:00)
154:42
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Téri Gáspár táncos, színész, cirkuszi előadóművész, elindította „A kudarc anatómiája” cirkuszi előadását az e-Trafó online programsorozatában. Azt mondja, artistaként fontos feladata nem leesni, kaszkadőrként fontos feladata leesni.

Hetényi Zsuzsa irodalomtörténész, ruszista, műfordító, egyetemi tanár a Korela-karantén című visszaemlékező írásáért, ami a szovjetunióbeli nyelvtanulásáról és gyógyulásáról szól, elnyerte a nagy orosz tudósról elnevezett Mengyelejev-díjat.

Hetényi Zsuzsa
 
Hetényi Zsuzsa
 
 

Dr. Szakmány Tamás, a walesi Cardiff-i Egyetem professzora a napokban vehette át a II. Erzsébet brit királynő által alapított Brit Birodalmi Lovagrend díjat. A brit lovagrendbe bármilyen nemzetiségű bekerülhet, aki nagyban hozzájárult az Egyesült Királyság vagy a Nemzetközösségek jólétéhez, sikerességéhez.

Dr. Szakmány Tamás
 
Dr. Szakmány Tamás
 

Ha nincs karantén, láthattuk volna Benedek Ágota Űrpiknik című filmjét, ő írta, de ez elmaradt. Helyette a pszichológusa javaslatára blogot, majd könyvet írt.

Derzsi János autóbalesete után 27 műtéten esett át, de talpra állt. Mesélt arról az időszakról, amikor úgy tűnt, vége szakad színészi karrierjének és arról, kik segítettek neki túllendülni a legnehezebb pillanatokon.

Derzsi János
 
Derzsi János
 

Szász Attila Balázs Béla-díjas rendező mindössze öt perces kisfilmje bejárta a világhálót. A filmben megszólaló művek Liszt Ferenc tizenkét zongoradarabból álló sorozata, ezek zenei változatát a Solaris zenekarból is ismert Erdész Róbert írta át azzal a céllal, hogy a bennük található hangtávolságok a gyerekek számára is könnyedén megszólaltathatóak legyenek a zongorán.

Klubdélelőtt
2021. január 9. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa