„Köszönjük,
Klubdélelőtt

"Örülök, hogy felhívtál"

16/04/2021 15:53

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

A Klubdélelőttben a 85 éves korában távozott Törőcsik Maritól búcsúztunk egy korábbi beszélgetésünket újrajátszva, de itt volt Mező Misi, Csákvári Gyula, Stekovics Gáspár, Bercsényi Péter és Bánki Dávid is.

9:00 Nyolcvanöt éves korában meghalt Törőcsik Mari, háromszoros Kossuth-díjas, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő. A Klubrádió stúdiójában készült interjúval búcsúztunk a Nemzet Színészétől, és az utolsó telefonbeszélgetésünk emlékével. Csak egy részlet a beszélgetésből: "Szia drága, örülök, hogy felhívtál. Itt vagyok a kórházban, és úgy tűnik, egyelőre itt is kell maradnom. Nincs étvágyam, de táplálnak, van itt egy nagyon csinos fiú, egy ápoló, ahogy átkarolja a derekam és magához szorít, azt nagyon élvezem..." Törőcsik Marinak a humorérzéke utolsó pillanatáig jó barátja maradt.

9:30  Csákvári Gyula Izraelben élő táncművész így vallott magáról: „Magyarország mindig a haza számomra, hiszen ott születtem, ott nőttem fel, ott tanultam mindent, amit tudok, haza viszont azért nem tudok költözni, mert már itthon vagyok.

Csákvári Gyula
 
Csákvári Gyula
 

10:00 Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere nemrégiben fejezte be teológiai  tanulmányait. Azt mondja, ha választania kellene Isten és a zene között, akkor...

10:30 Bánki Dávid egyetemistaként egy évig tanult és dolgozott Szingapúrban. Az egypártrendszerű városállamban élte át a koronavírus-járványt. Az 5,7 millió lakosú országban mindössze harmincan haltak meg a Covid–19 miatt. A hatékony védekezésről, folyamatos QR-kódos nyomon követésről, és az áttekinthető kormányzati kommunikációról beszélgettünk.

Bánki Dávid
 
Bánki Dávid
 

11:00 Bercsényi Péter remek és sokat foglalkoztatott színész. Volt! Ő játszotta a Boribon és Annipanni játékos mackója, a Kabaré konferansziéját, a Chicago Mary Sunshine-ját, aztán gondolt egy nagyot, országot és elfoglaltságot váltott. Most Londonban él, a műsorban beszélt arról, hogy mit csinál most.

Bercsényi Péter
 
Bercsényi Péter
 

11.30 Stekovics Gáspárt sokan ismerik Szombathelyen, sőt, azon túl is. Például Szigligeten. Édesapja az 1960-as évek elején beleszeretett ebbe a gyönyörű tájba, így ő a gyerekkora jó részét itt tölthette, az Alkotóházban. Alapvetően festőművész, de mellette elkezdett fotózni is, a színszékről, művészekről, közéleti emberekről készített portréi utánozhatatlanok.

Stekovics Gáspár és Törőcsik Mari
 
Stekovics Gáspár és Törőcsik Mari
 
Klubdélelőtt
2021. április 17. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa