„Klubrádió
Klubdélelőtt

Ami még belefér és ami már nem – Klubdélelőtt-ajánló

19/02/2021 16:20

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Marjai Judit, Mécs Anna, Lackfi János, Snétberger Ferenc, Szász János és Lakatos Mónika voltak Kun Zsuzsa vendégei az első csak online hallgatható Klubdélelőttben.

2021. február 20. Klubdélelőtt (2021. február 20., szombat 09:00)
160:44
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Marjai Judit
fotóművész, író, blogger. Első képét, ami egy véletlen montázs, egy orosz géppel, 11 évesen fényképezte. Így került rá ugyancsak véletlenül a nagymamája. A fotó, a fényképezőgép megvan, sajnos a nagymama elment, de  a róla szóló különös történetek örökre megmaradtak.

Marjai Judit
 
Marjai Judit - Facebook
 

Mécs Anna – már a neve is sokat elárul, szép családi történetet van mögötte – matematika-magyar tanári mesterszakon végzett az ELTE-n, tudományos újságírással kezdte írói pályafutását, első novelláskötetével máris Margó-díjas író lett.

Mécs Anna
 
Mécs Anna - Facebook
Fotó: Halász Nóra / Magyar Hang
 

Lackfi János, költő, író, műfordító, tanár, fotós, rengeteg irodalmi díj tulajdonosa. Egyik verse, Rendőr leszek a címe, felborzolta a kedélyeket a Facebookon. Irodalomról, versekről beszélgettünk, és arról, mi az, ami még belefér, és mi az, ami nem. Szerintünk.

Tíz éves a Snétberger Ferenc nevét viselő felsőőrsi zenei központ. Az elmúlt évtizedben sok mélyszegénységben élő roma tehetség tanulhatott itt. Vendégünk volt a Németországban élő gitárművész és zeneszerző, Snétberger Ferenc.

Szász János filmrendező Bangladesben a sziámi ikrek szétválasztó műtétjének minden percét dokumentálta, hogy filmet készítsen majd belőle. Természetesen az orvososok és a szülők hozzájárulásával. Az elmúlt hetekben azonban házkutatást tartottak a rendezőnél, lefoglalták a számítógépét, és sok más technikai eszközét. Már visszakapta azokat, de vajon miért, mi történet, mi lesz a film sorsa? Számos megválaszolatlan kérdés...

Szász János
 
Szász János
 

Lakatos Mónika az első cigány énekes, zenész, aki az 1994 óta évről évre megszervezett világzenei expón életműdíjat kapott. "Kettős identitásom van: oláh cigány és magyar vagyok egyszerre, amitől több vagyok, nem kevesebb...” – vallja vendégünk.

Klubdélelőtt
2021. február 20. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa