„Klubrádió
Belső közlés

Mécs Anna: Nem

14/02/2021 11:24

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Mécs Anna Nem című elbeszélést hallgathatják meg a szerző előadásában.

2021. február 13. Belső közlés / Mécs Anna: Nem (21.02.14.)
07:56
00:00

A Klubrádió földi frekvenciájától búcsúzunk ezen a hétvégén – minden bizonnyal átmenetileg –, a műsorainktól azonban a legkevésbé sem. Itt, a honlapunkon is ugyanúgy folytatódnak a megszokott rovataink, mint ahogyan az éterben – azaz hétfőtől egyelőre immár csak online – is. E sorozatunkat, amelyben hétről hétre közzéteszünk egy emlékezetes felolvasást Belső közlés című zenés irodalmi műsorunkból, már közel egy éve, a tavaly tavaszi karantén kezdetén indítottuk el.

S bár a rádió műsorában semmi sem változik, nem árt tudatosítani, hogy milyen értékes szövegeknek és szerzőknek tudtunk teret adni eddig és folytatjuk tovább is. A mától a Klubrádió honlapján is elérhető írás szerzője is egy igen különleges alkotó, akivel még három és fél éve beszélgettünk a stúdióban. Mécs Anna először matematikusnak tanult, bár közben a magyar szakot is elvégezte. Természettudományos rádiózás után végül mégis író lett – egyik novelláját már korábban bemutattuk itt, a honlapunkon is. Mostantól már a Nem c. elbeszélését is meghallgathatják nálunk, amelyet szerzője ugyanabban az adásban olvasott föl és amely hűen jeleníti meg a mai fiatalok párkapcsolati gondjainak visszatérő ördögi körét: ha a bizonytalan férfi és a bizonytalan nő a másikra irányuló figyelem helyett a saját útkeresése tükrözését találja csak meg az együttlétben, úgy mindketten a kor legrosszabb és legunalmassabb viselkedési és értelmezési mintázataihoz lyukadnak ki. A kortárs novella mindazonáltal igazi Valentin-napi csemegeként is kiválóan fogyasztható.

Az elbeszélés a fenti lejátszás gombra kattintva hallgatható meg.