„Klubrádió
Klubdélelőtt

Jelentkezzen űrhajósnak! – Klubdélelőtt-ajánló

23/04/2021 19:17

| Szerző: Klubrádió

Kupa Mihály és Palotás János, Bodrogi Gyula és Rozgonyi Sarolta, Reményi József Tamás és Hajnóczy Péter szelleme, Kiss Attila és Farkas Bertalan volt az e heti Klubdélelőttben.

2021. április 24. Klubdélelőtt (2021. április 24., szombat 09:00)
154:32
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Kupa Mihály
a rendszerváltás egyik legismertebb politikusa, az első szabadon választott kormány legemlékezetesebb pénzügyminisztere, 80. születésnapján köszöntöttük.

Kupa Mihály
 
Kupa Mihály
Fotó: Arató András / Arató András archívuma
 

Reményi József Tamás szerkesztő-kritikussal a negyven évvel ezelőtt elhunyt Hajnóczy Péter íróról beszélgettünk, akiről anno a szakdolgozatát is írta.

Reményi József Tamás (és Hajnóczy Péter)
 
Reményi József Tamás (és Hajnóczy Péter)
 

Lehet jelentkezni űrhajósnak az Európai Űrügynökséghez, a mérce magas: többek között minimum mesterdiplomára és jó úszástudásra is szükség van. Farkas Bertalan űrhajóssal beszélgettünk a legendás múltjáról.

Palotás János közgazdász, egykori politikus nagydoktori értekezése „a jelentős államadóssággal küzdő országok infrastruktúrája állami fejlesztéseinek biztonságos finanszírozása” volt, amit 2002-ben, „több mint húsz ország egyetemeinek madridi konferenciáján” védett meg. Ezzel „a filozófia nagydoktoraként, a közgazdaság-, az üzleti élet- és a jog területén kapta meg a megtisztelő Grand Ph.D elismerést”.

Palotás János
 
Palotás János
 

Bodrogi Gyula, miközben szívében gyásszal él volt felesége, Töröcsik Mari miatt, kicsit megfeledkeztünk egy ünnepről, a születésnapjáról. Nyolcvanhét éves, és szerencsére remek szellemi és fizikai állapotnak örvend.

Bodrogi Gyula
 
Bodrogi Gyula
Fotó: Arató András
 

 

Rozgonyi Saroltával, a Babilon kiadó vezetőjével a kamaszokról, a nekik szóló fontos témákról beszélgettünk, például arról, mi az internetbiztonság, kik a hackerek, és jók vagy rosszak? Mit tehetünk ellenük? Mi a kiberharc és a sötét web?

Rozgonyi Sarolta
 
Rozgonyi Sarolta
 

Kiss Attila üzletembernek Magyarországon évtizedek óta  számos vendéglője, szórakozóhelye volt, van. Egy éve – a karantén óta – azonban Berlinben él és dolgozik. Vajon hogy vészelte át ott és itt a Covidot, és az ezzel járó üzleti veszteségeket?

Kiss Attila
 
Kiss Attila
 

 

Klubdélelőtt
2021. április 24. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa