„Köszönjük,
Klubdélelőtt

A kommentelés kulturálatlansága és pszichológiája – Klubdélelőtt ajánló

5/03/2021 18:32

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Egy múlt hétről elmaradt beszélgetés a Klubdélelőttben (Bruck Edith) és öt másik szombaton délelőtt – ahogy már megszokhatták. Szombat délelőtt Kun Zsuzsával 9 és 12 óra között.

2021. március 06. Klubdélelőtt (2021. március 06., szombat 09:00)
159:58
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9:00 Molnár Antal az egyik legmagasabb nemzetközi pozíciót betöltő magyar történész. Ferenc pápa a minap a Pápai Történettudományi Bizottság tagjává nevezte ki. 

Molnár Antal
 
Molnár Antal
 

9:30 A Zichy Szín-Műhely Gordiusz című karanténkomédiájának írója, Egressy Zoltán, a darab rendezője Léner András. Egy ellaposodott házasságban élő férj és feleség mindennapjait láthatják a nézők, online előadásban.

10:00 Bruck Edith Olaszországban élő írót, költőt, filmrendezőt sokan az „életben maradt Anna Frankként” említik. Ferenc pápa a napokban meglátogatta római otthonában, az egyórás találkozójukon a 89 éves írónő a koncentrációs táborokban eltöltött időről beszélgetett a nála öt évvel fiatalabb katolikus egyházfővel. (Múlt héten a telefonvonal állapota miatt elmaradt a beszélgetés - most biztosan pótoljuk.)

 
Bruck Edith és Ferenc pápa
 
Róma, 2021. február 21. A Vatikáni Média által közreadott képen Ferenc pápa meglátogatja római otthonában Bruck Edith magyar származású írónőt, holokauszt-túlélőt 2021. február 20-án. Az egyórás találkozón a 89 éves írónő a koncentrációs táborokban eltöltött időről beszélt a nála öt évvel fiatalabb katolikus egyházfőnek. MTI/EPA/Vatikáni Média
 

10:30 Tóth Krisztina íróval arról beszélgetünk, vajon ma milyen helyzete van a nőknek Magyarországon, volt-e rájuk hatása a női olvasmányok mintáinak, akarnak-e mondjuk Tímea lenni Az arany emberből? Vagy nem? Szó lesz még internetes támadásokról, a kommentelés kulturálatlanságáról és pszichológiájáról.

Tóth Krisztina
 
Tóth Krisztina
Fotó: Falus Kriszta
 

11.00 Dr. Csacsovszki Ottó hematológus járt Amerikában és Izraelben is, ahol a Gaucher-kóros betegeknek külön központjai vannak. Rengeteg tapasztalattal tért haza. Számos előadást tart itthon és külföldön orvosoknak, hogy könnyebben felismerjék ezt a ritka, de jól kezelhető betegséget.

Dr. Csacsovszki Ottó
 
Dr. Csacsovszki Ottó
 

11:30 Szervét Tibor Jászai-díjas színészt születésnapján köszöntjük, de kérdezzük az új életéről is. Erről röviden csak annyit: „Elvégeztem egy meseterapeuta képzést, egy coach-iskolát, ezek is sokat segítettek. Már vannak, akik hozzám fordulnak az életproblémájukkal. Megtisztelve érzem magam emiatt.”

Klubdélelőtt
2021. március 6. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa