„Támogassa
Publicisztika
Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete

A lebírhatatlan kíváncsiság és határt nem ismerő kukkolásvágy ma is jellemzi az oroszokat, nincs ebben semmi rossz, az SZVR, az FSZB, a GRU számára a magyar politika titkai közötti matatás csak olyan, mint a beszabadulás a moszkvai GUM áruház gyerekosztályára.

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete

Említsük meg itt a baloldali háborúpártizó miniszterelnököt, akinek még a politikai szövetségesét (barátját) ért szörnyű támadás után sem jutott eszébe, hogy neki az országával is, nem csak a pártjával van dolga, és tisztelet persze azoknak, akik az emberség, az összetartás hangján szólaltak meg, és gondolkozzon el picit mindenki, aki akár egy pillanatig bárkinek a halálát kívánta.

Élőkép – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Élőkép – Józsa Márta jegyzete

Mintha kiment volna mifelénk az élőkép a divatból, elmosta a rendszerváltás, vagy a korszellem, ki tudja. Bár a stadionok világa mintha még őrizné a tömegkultúra e nagy találmányát. Amelyet nagyon sokan állítanak elő sok-sok monoton gyakorlással, kevesek kedvéért.

Vetemedés – Dési János jegyzete
Publicisztika

Vetemedés – Dési János jegyzete

Egy minisztériumi dolgozót kirúgtak, mert megosztott egy mémet, egy fotómontázst, amely Nagy Márton minisztert (ár)sapkában ábrázolja. A mi kis házi használatú III. Richárdocskánk, a Nagy Vidnyánszky szintén nem vetemedne, arra, hogy elhallgattasson bárkit, éppen csak kicsúszott a száján, amikor az ország egyik vezető művészét penderítette ki a homokozójából, hogy tíz évig tűrte, hallgatta, Udvaros Dorottya miket mond.

Vásárhelyi Mária: Pedofília – fideszeseknek szabad?

28/03/2023 18:55

| Szerző: Vásárhelyi Mária

A Pesti Tévé nevű csatornát a Google videómegosztója, a YouTube - pedofil tartalom közzététele miatt – örökre kitiltotta a használók közül. A helyzetet súlyosbította egy sunyi szerződésszegés valamint összeesküvés-elméletek és orosz propaganda rendszeres terjesztése. A lakájmédia cenzúrát kiált.

A minap egy ismert újságíró mesélte el a közösségi médiában a történetét. Miközben egy forráskútnál töltögette vízzel a magával hozott kulacsokat, odaérkezett egy nagypapa az unokájával, ugyanezzel a céllal. A nagypapa felismerte az újságírót, néhány kedélyes szót váltottak, majd ő is hozzálátott flakonjai töltéséhez. Ám alig telt el néhány perc és az eddig szelíd öregúr üvöltözni kezdett az újságíróval, hogy „maguk át akarják operáltatni az unokámat” és elborult aggyal vagdosta az újságíró fejéhez az ún. gyermekvédelmi kormánypropaganda összes ocsmány hazugságát.

Nagyjából itt tartunk ma. Ha volt bíztató jel a közgondolkodás évtizedes trendjeinek alakulásában, akkor az egyik biztosan a mássággal szembeni elutasítás csökkenése volt az. Ezt sikerült két év alatt a kormánypropagandának tökéletesen a visszájára fordítani. Akkor, amikor a kormányközeli agytröszt kitalálta, hogy a kisebbségekkel szembeni gyűlöletkeltés következő áldozatai a melegek lesznek, és felmérték, hogy az érintett társadalmi csoporttal szembeni intolerancia önmagában már nem elegendő a kívánt hőfokú gyűlölet szításához, úgy döntöttek, hogy a kampány hatékonysága úgy fokozható, ha a szexuális másságot szisztematikusan összemossák a pedofíliával. Hiszen miközben a melegekkel kapcsolatban évről-évre elfogadóbbá vált a társadalom, a pedofíliát minden normális ember elutasítja és retteg attól, hogy a környezetében élő gyermekek valamilyen módon kapcsolatba kerülnek ilyen emberekkel. Ilyen megfontolások miatt került a melegellenes propaganda fókuszába a pedofília, azt sugalmazva, hogy a szexuális másság egyenlő a kiskorúak megrontásával, a melegek veszélyt jelentenek a gyermekek számára.

Erre a brutális hazugságra épült fel az egész 2022-es választási kampány, a kormány tízmilliárdokat költött arra, hogy elhitesse az emberekkel, hogy csak ő tudja megvédeni a gyermekeiket azoktól a veszélyektől, amiket ők maguk egyébként korábban soha nem tapasztaltak.

maszk szobor üvöltés színház ókor
 
 Színházi maszkok, Ostia, Olaszország, Forrás: Flickr
 

Úgy tűnik azonban, hogy a hatalom szemében még a pedofília megítélése is politikafüggő. A napokban derült ki ugyanis, hogy a korábban megszüntetett és emiatt a YouTube-ra menekülő Pesti Tévét a Google örökre kitiltotta a videómegosztó platformról. Mégpedig pedofil tartalom nyilvánossá tétele miatt. A Pesti Tévé ugyanis néhány évvel ezelőtt egy kiskorúval szembeni szexuális erőszakot tartalmazó felvételt tett közzé, márpedig a YouTube szerződési feltételei egyértelműen leszögezik, hogy náluk a pedofil tartalmakkal szemben – éppen társadalmi veszélyességük miatt – zéró tolerancia van érvényben. Egyetlen ilyen felvétel közzététele elegendő a kitiltáshoz. Hiába volt tiltakozás, tüntetés, a világcég – nagyon helyesen - hajthatatlan volt. Miután pedig a Pesti Tévé finanszírozását a drámaian alacsony nézettség miatt, a kormány megszüntette, a társaság – a tőlük megszokott sunyisággal – megpróbált új névvel regisztrálni a YouTube-ra, amit a cég szerződési feltételei ugyancsak szigorúan tiltanak. És lebuktak! Mindehhez adódott hozzá a világcég által ugyancsak tiltott tartalmak - összeesküvés-elméletek, orosz propaganda – rendszeres közzététele, és ez már bőven elegendő oknak bizonyult ahhoz, hogy a YouTube örökre kitiltsa a használók közül a Pesti Tévét.

Most persze őrjöngve kiált cenzúrát a teljes kormánypárti lakájmédia-birodalom és az általuk létrehozott újságíró szervezetek, szolidaritásra szólítják fel a „jóérzésű újságírókat”, a mindeddig folyamatosan gúnyolt, a hatalom által megnyomorított független orgánumokat, világméretű összeesküvést vizionálva, azt hazudva, hogy fogalmuk sincs miért került sor a tiltásra. Pedig nem történt más, mint hogy a Google komolyan vette saját működési szabályzatait és – a propaganda médiával szemben – tisztában van azzal, hogy a gyermekvédelem, a pedofília elleni küzdelem nem ócska politikai lózung, hanem halálosan komoly feladat.