„Klubrádió
Publicisztika
A kutya ugat – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

A kutya ugat – Szénási Sándor jegyzete

Az Adria Winch 2022-ben 700 000 euró értékben adott el az oroszoknak többek között finn és német gyártmányú alkatrészeket, 2023-ban viszont tulajdonost váltott. Az új menedzsment pedig megesküdött az anyja életére, hogy a rizikók elkerülése érdekében tényleg lemond az orosz business-ről. Persze nem mondott le: a fiókcégeken keresztül ebben az évben 1,2 millió dolláros forgalmat realizált az orosz hadihajó iparral.

Egy kis segítség O.V.-nek – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Egy kis segítség O.V.-nek – Szénási Sándor jegyzete

A helyzet tehát az, hogy Belgium demokrácia, néhány korlátolt, és hatalommal rendelkező polgára viszont a legjobbkor játszott Orbánék kezére, akik most annyi vesztett meccs után újra tematizálhatják a közéletet azzal, hogy lám Brüsszelben a szabadság és az elnyomás erői küzdenek, és nem kérdés, hogy ők minek a mártírjai.

Spárbox – Dési János jegyzete
Publicisztika

Spárbox – Dési János jegyzete

Ez a miniszter körülbelül felméri a helyét a világban és beáll egy ilyen színvonalas üzleti vitába, segédcsendőrnek. Most még csak a kisebb pofonok kiosztása tartozik rá, de bizonyára belejön majd még a verőember szerepébe. Drukkoljunk neki. A Spar meg vegyen bokszleckéket, ha nem tetszik neki a vircsaft.

Couleur locale – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Couleur locale – Józsa Márta jegyzete

Erre itt azt mondanók: megoldjuk okosba’. És azt is tesszük: ha nincs orvos, akkor gyógyíttatunk kézrátéttel, ha nincs iskola, akkor egy határral odébb küldjük a gyerekeket tanulni és így tovább. Miközben egy várbeli teraszon pöffeszkedik vastag tárcájával egy-két fazon, és még ezen is ő keres.

Vásárhelyi Mária: Pedofília – fideszeseknek szabad?

28/03/2023 18:55

| Szerző: Vásárhelyi Mária

A Pesti Tévé nevű csatornát a Google videómegosztója, a YouTube - pedofil tartalom közzététele miatt – örökre kitiltotta a használók közül. A helyzetet súlyosbította egy sunyi szerződésszegés valamint összeesküvés-elméletek és orosz propaganda rendszeres terjesztése. A lakájmédia cenzúrát kiált.

A minap egy ismert újságíró mesélte el a közösségi médiában a történetét. Miközben egy forráskútnál töltögette vízzel a magával hozott kulacsokat, odaérkezett egy nagypapa az unokájával, ugyanezzel a céllal. A nagypapa felismerte az újságírót, néhány kedélyes szót váltottak, majd ő is hozzálátott flakonjai töltéséhez. Ám alig telt el néhány perc és az eddig szelíd öregúr üvöltözni kezdett az újságíróval, hogy „maguk át akarják operáltatni az unokámat” és elborult aggyal vagdosta az újságíró fejéhez az ún. gyermekvédelmi kormánypropaganda összes ocsmány hazugságát.

Nagyjából itt tartunk ma. Ha volt bíztató jel a közgondolkodás évtizedes trendjeinek alakulásában, akkor az egyik biztosan a mássággal szembeni elutasítás csökkenése volt az. Ezt sikerült két év alatt a kormánypropagandának tökéletesen a visszájára fordítani. Akkor, amikor a kormányközeli agytröszt kitalálta, hogy a kisebbségekkel szembeni gyűlöletkeltés következő áldozatai a melegek lesznek, és felmérték, hogy az érintett társadalmi csoporttal szembeni intolerancia önmagában már nem elegendő a kívánt hőfokú gyűlölet szításához, úgy döntöttek, hogy a kampány hatékonysága úgy fokozható, ha a szexuális másságot szisztematikusan összemossák a pedofíliával. Hiszen miközben a melegekkel kapcsolatban évről-évre elfogadóbbá vált a társadalom, a pedofíliát minden normális ember elutasítja és retteg attól, hogy a környezetében élő gyermekek valamilyen módon kapcsolatba kerülnek ilyen emberekkel. Ilyen megfontolások miatt került a melegellenes propaganda fókuszába a pedofília, azt sugalmazva, hogy a szexuális másság egyenlő a kiskorúak megrontásával, a melegek veszélyt jelentenek a gyermekek számára.

Erre a brutális hazugságra épült fel az egész 2022-es választási kampány, a kormány tízmilliárdokat költött arra, hogy elhitesse az emberekkel, hogy csak ő tudja megvédeni a gyermekeiket azoktól a veszélyektől, amiket ők maguk egyébként korábban soha nem tapasztaltak.

maszk szobor üvöltés színház ókor
 
 Színházi maszkok, Ostia, Olaszország, Forrás: Flickr
 

Úgy tűnik azonban, hogy a hatalom szemében még a pedofília megítélése is politikafüggő. A napokban derült ki ugyanis, hogy a korábban megszüntetett és emiatt a YouTube-ra menekülő Pesti Tévét a Google örökre kitiltotta a videómegosztó platformról. Mégpedig pedofil tartalom nyilvánossá tétele miatt. A Pesti Tévé ugyanis néhány évvel ezelőtt egy kiskorúval szembeni szexuális erőszakot tartalmazó felvételt tett közzé, márpedig a YouTube szerződési feltételei egyértelműen leszögezik, hogy náluk a pedofil tartalmakkal szemben – éppen társadalmi veszélyességük miatt – zéró tolerancia van érvényben. Egyetlen ilyen felvétel közzététele elegendő a kitiltáshoz. Hiába volt tiltakozás, tüntetés, a világcég – nagyon helyesen - hajthatatlan volt. Miután pedig a Pesti Tévé finanszírozását a drámaian alacsony nézettség miatt, a kormány megszüntette, a társaság – a tőlük megszokott sunyisággal – megpróbált új névvel regisztrálni a YouTube-ra, amit a cég szerződési feltételei ugyancsak szigorúan tiltanak. És lebuktak! Mindehhez adódott hozzá a világcég által ugyancsak tiltott tartalmak - összeesküvés-elméletek, orosz propaganda – rendszeres közzététele, és ez már bőven elegendő oknak bizonyult ahhoz, hogy a YouTube örökre kitiltsa a használók közül a Pesti Tévét.

Most persze őrjöngve kiált cenzúrát a teljes kormánypárti lakájmédia-birodalom és az általuk létrehozott újságíró szervezetek, szolidaritásra szólítják fel a „jóérzésű újságírókat”, a mindeddig folyamatosan gúnyolt, a hatalom által megnyomorított független orgánumokat, világméretű összeesküvést vizionálva, azt hazudva, hogy fogalmuk sincs miért került sor a tiltásra. Pedig nem történt más, mint hogy a Google komolyan vette saját működési szabályzatait és – a propaganda médiával szemben – tisztában van azzal, hogy a gyermekvédelem, a pedofília elleni küzdelem nem ócska politikai lózung, hanem halálosan komoly feladat.