„Támogassa
Publicisztika
Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete

A lebírhatatlan kíváncsiság és határt nem ismerő kukkolásvágy ma is jellemzi az oroszokat, nincs ebben semmi rossz, az SZVR, az FSZB, a GRU számára a magyar politika titkai közötti matatás csak olyan, mint a beszabadulás a moszkvai GUM áruház gyerekosztályára.

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete

Említsük meg itt a baloldali háborúpártizó miniszterelnököt, akinek még a politikai szövetségesét (barátját) ért szörnyű támadás után sem jutott eszébe, hogy neki az országával is, nem csak a pártjával van dolga, és tisztelet persze azoknak, akik az emberség, az összetartás hangján szólaltak meg, és gondolkozzon el picit mindenki, aki akár egy pillanatig bárkinek a halálát kívánta.

Élőkép – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Élőkép – Józsa Márta jegyzete

Mintha kiment volna mifelénk az élőkép a divatból, elmosta a rendszerváltás, vagy a korszellem, ki tudja. Bár a stadionok világa mintha még őrizné a tömegkultúra e nagy találmányát. Amelyet nagyon sokan állítanak elő sok-sok monoton gyakorlással, kevesek kedvéért.

Vetemedés – Dési János jegyzete
Publicisztika

Vetemedés – Dési János jegyzete

Egy minisztériumi dolgozót kirúgtak, mert megosztott egy mémet, egy fotómontázst, amely Nagy Márton minisztert (ár)sapkában ábrázolja. A mi kis házi használatú III. Richárdocskánk, a Nagy Vidnyánszky szintén nem vetemedne, arra, hogy elhallgattasson bárkit, éppen csak kicsúszott a száján, amikor az ország egyik vezető művészét penderítette ki a homokozójából, hogy tíz évig tűrte, hallgatta, Udvaros Dorottya miket mond.

Takard el magad! – Szénási Sándor jegyzete

17/01/2024 18:02

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

Az Alexandra egyik könyvesboltjának tájékoztatója szerint a 18 év alatti személyek nem mehetnek át a felnőtt, fóliákkal pöttyözött részlegbe, csak az ifjúsági részen tartózkodhatnak, ahol – legalábbis a legjobb remények szerint – nem tenyészik a máshol kitakarásra ítélt bűn, viszont virul az ártatlanság paradicsomi kertje.

2024. január 17. Esti gyors-részlet (2024.01.17. Szénási Sándor jegyzete)
03:35
00:00

Az, hogy Magyarország genezise sok tragikus, humoros, kínos, elviselhető és szégyenteljes állapot után most az abszurd fokozatnál tart, egyáltalán nem jelenti azt, hogy ez a magyarok evolúciójának végső stádiuma lenne. Maga Abszurdisztán is egy belső fejlődéssel még bőven rendelkező létezési forma, lehet abszurdabb, még abszurdabb, és legabszurdabb, és most valahol középen lehetünk.

Ha az LMBTQ-tartalmakkal joggal gyanúsítható kiadványok fóliázása az egyik első bátor lépés a hülyeség bugyrai felé, a második nyilván magának a fóliának is tilalom alá helyezése, vagyis nem csak az elfátyolozott könyv címe, és feltételezhető témája titok, de a fólia látványa is, nyilván azért, mert a mérgező tartalom esetleg átüt a nejlonon, onnan átszivárog a kiskorú személy agyába, és máris kész a károkozás.

Azt írja a Privátbankár.hu, hogy az Alexandra egyik könyvesboltjának tájékoztatója szerint a 18 év alatti személyek nem mehetnek át a felnőtt, fóliákkal pöttyözött részlegbe, csak az ifjúsági részen tartózkodhatnak, ahol – legalábbis a legjobb remények szerint – nem tenyészik a máshol kitakarásra ítélt bűn, viszont virul az ártatlanság paradicsomi kertje.

Persze vannak, akik ezt a helyzetet egyszerűen gettósításnak nevezik, mások megengedőbben túlteljesítésnek, ami Magyarisztán régi betegsége, és abból jön, hogy mivel nálunk a bármilyen politikai rendszerhez való alkalmazkodás tömegsport, kitűnni, és zsíros álláshoz jutni csak túlteljesítéssel lehetséges. A hülyeség fokozásával, magyarul, ami a felsőbbség ajkára mindig elismerő mosolyt csal, látván, hogy nyomában a népesség IQ-jával már padlót lehet söpörni, és ahol, abban a mélységben, már a világhatalmak is oxigénhiánnyal küzdenek.

Igen, mert a meztelen, le nem fóliázott könyvekkel nem pusztán Soros, a libsik, a dollárbaloldal, és egyebek ciánozzák ki a magyarokat a világból, hanem egyenesen a világhatalmak teszik ezt, bár gyilkos természetük most még világosabb, mint kiterjedésük.

Ezt onnan gondolom, hogy egy énekesnő, akit én énekelni sosem hallottam, tehát nincs véleményem róla egyáltalán, azt nyilatkozta, hogy miután megtért Istenhez, és az ő színe előtt kötött házasság csodáit reklámozta, mégiscsak elvált, és azóta folyamatosan hazugozzák, képmutatózzák stb. Ez neki fáj, ami érthető.

A helyzet az – tette hozzá –, hogy aki Isten nevét a szájára veszi, akinek van nemzeti érzelme, az ellenségkép lesz a világhatalmaknak. Ő, egyszál maga is pusztítandóvá válik tehát, ha jól értjük, ami rémisztő. Márpedig a fóliázás is a keresztény erkölcs nevében történik, hogyne váltaná ki a mondott világhatalmak gyűlöletét, ha az ifjúságot még hatásosabban zárjuk el bűzös leheletük elől.

A díva meg a fólia, ők ma nekünk az erős bástyák.

Szénási Sándor jegyzete az Esti gyors 2024. január 17-i adásában hangzott el.