„Köszönjük,
Publicisztika
Valami honpolgár – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Valami honpolgár – Józsa Márta jegyzete

Valaki érdeklődött aziránt, hogy akkor most lesz-e választási vita a királyi tévében, vagy ha nem, akkor miért nem. A miértet hagyjuk, a királyi meg csak szleng, ennyit megengedhetek magamnak. És azt a nyilvánvalóan nem neki címzett, ám trehányság miatt az ő postaládájában kikötött választ kapta, miszerint "Nem tudom, hogy ő ki, gondolom vmi honpolgár. Nem válaszolunk neki." És jól van ez így.

Menni, vagy nem menni – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Menni, vagy nem menni – Szénási Sándor jegyzete

Négy témában, tízféle mondandóra, olyan körülmények között, amelyeket Magyar joggal jellemez azzal, hogy tömegbázissal, és nulla támogatással rendelkező pártokat zárna össze a köztévé egy gettóba, hogy – ezek már nem az ő szavai -  lihegve az indulattól és a levegő, meg az időhiánytól, falják fel egymást.

Zarándokvonat - Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Zarándokvonat - Józsa Márta jegyzete

"Hogy azok a középiskolások, akiket megfosztottak oktatóiktól a belügybe vezényelt politikai komisszárok, mégiscsak fel tudják tenni egy könnyes dalban a kérdést, miszerint valaki mondja meg, hogy milyen élet, és azt is, hogy miért ilyen."

Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete

A lebírhatatlan kíváncsiság és határt nem ismerő kukkolásvágy ma is jellemzi az oroszokat, nincs ebben semmi rossz, az SZVR, az FSZB, a GRU számára a magyar politika titkai közötti matatás csak olyan, mint a beszabadulás a moszkvai GUM áruház gyerekosztályára.

Arató András: Vigyázó szemetek északra vessétek

6/03/2023 21:13

| Szerző: Arató András

A mi rezsimünk elküldte négy jó emberét expedícióba... Erre mit nem mondanak Vejnemöjnen ükunokái? Nem parlamenti küldöttség ez, hanem egypárti. Belepofáznak a magánéletünkbe! Legközelebb már az alsógatyánk színét is ők akarják diktálni nekünk! Ha egyszer azt mondjuk, ez a mi országunk házának a delegációja, akkor ez a mi országunk házának a delegációja.

Ezeknek semmi sem jó. Jó főméltóságú uram és kormánya intézkedett, mert kérték tőle, s ezért ő ígérte volt, társadalmilag egyeztet, most meg ippeg ez nem tetszik a brüsszeli zsoldosoknak.

Sőt, túlteljesítésre is vállalkozik a mi kedves rezsink, vagyis rezsimünk, kiterjesztené az ő demokráciáját Helsingörön túl is. Elküldte hát négy jó emberét expedícióba, fölfedeznék ők akár az Északi Sarkot is, ha éppen nem lenne az már fölfedezve tolakodó népségek által. Pedig addig is, amíg távol vannak, hiányoznak ők a magyar csillagok egéről, magának Hende komámnak a dolgos kezét kell nélkülözni idehaza, pedig lenne mit, hisz’ közelg a vetés ideje.

Polgári Piknik Kötcsén
 
Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő érkezik a kötcsei piknikre 2018-ban Trump-pártiságát hirdető sapkában. Fotó: MTI/Varga György
 

Erre mit nem mondanak Vejnemöjnen ükunokái? Nem parlamenti küldöttség az, hanem egypárti. Belepofáznak a magánéletünkbe! Legközelebb már az alsógatyánk színét is ők akarják diktálni nekünk! Ha egyszer azt mondjuk, ez a mi országunk házának a delegációja, akkor ez a mi országunk házának a delegációja.

Éppen a leginkább érdekeltekkel, a svédekkel és a finnekkel próbálja megvitatni a mi pártunk és kormányunk az ő felvételi kérelmüket, és tessék, ilyen infantilis daccal kell szembenéznie. Persze ahol az agressziót már az óvodában beleverik a gyerekekbe, ahol a hatéves beszél angolul, ott nem is várhatunk mást. Mire a kicsik megkezdik az iskolát, már egyiknek sem az a neme, amivel született. Ezeknek a finneknek se’ ásványi kincsük, se energiájuk, földművelésük szinte nulla, az egy főre jutó GDP-jük mégis nagyobb a németekénél – e mögött biztosan valami magyarellenes suskus rejtőzik. A svédek? Náluk, kérem szépen, orvosok gyógyítják a betegeket! Ezeknek még tisztes inflációra sem telik!

Szóval, ami a lényeg, a mi kormányunk a döntéseit erőteljesen egyezteti társadalmilag. Mert mivel is mérhető ez az egyébként teljesen felesleges macera? Az idővel, a drága idővel. Amióta az ígéret fölcsendült, megvalósul ezerrel. Számoljunk utána. A svéd és a finn NATO-belépés ratifikációja külön-külön is 180 napja tart. Az összesen 360. A KATA és a MOK törlése a hon fogalomtárából egyet-egyet vett igénybe, így máris 362-nél tartunk. Ezt a számot el kell osztani az ügyek számával, azaz néggyel, az eredmény 90,5! Hát mutassanak egy olyan országot, amelynek törvényhozása minden egyes döntésén három hónapot rágódik a néppel közösen! És még nem vagyunk a végén, hiszen nem tudhatjuk, mikor határozza el magát a Kossuth téri felvételi vizsgabizottság.