„Köszönjük,
A lényeg

MOK-elnök: Biztosítanunk kell a kamara túlélését

6/03/2023 11:35

| Szerző: Klubrádió

Kincses Gyula szerint a történteken a kamara is vesztett, de a minisztérium vesztesége a nagyobb, mivel a törvény nem képvisel túl magas szakmai nívót.

A Magyar Orvosi Kamarát lenullázó törvénymódosítást követően már nem látja értelmét Kincses Gyula kamarai elnök a Belügyminisztériummal való tárgyalásnak – derül ki a Forbesnak adott interjújából.

A MOK-elnök a lapnak elmondta, szerinte egyértelmű, hogy a döntés a minisztériumnál egy szinttel feljebb született meg. További kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy a Karmelitába sem fog időpontot kérni. "Hogy majd elmondom Orbán Viktornak, hogy mekkora hazugság, amivel támadnak, és akkor majd visszavonják ezt a törvényt? Ennek nincs esélye" – jelentette ki.

Hozzátette, a kamaránál nem a viszony további elmérgesítésében érdekeltek. "Most az a dolgunk, hogy biztosítsuk a kamara túlélését, megtartsuk a közösséget."

Hangsúlyozta, a történteken ők is vesztettek, de szerinte a minisztérium vesztesége a nagyobb, mivel a decemberi törvény nem képvisel túl magas szakmai nívót.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 12 ezren már jelezték az orvosi kamarának: maradnak.