„Klubrádió
Hetes Stúdió

Meg lehet szokni a háborút? – Neuman Gábor jegyzete

26/03/2022 14:56

| Szerző: Neuman Gábor/Klubrádió

"Egyik oldalon a stratégiai nyugalom, a másikon a meggondolatlanság és a harci hevület – hipnotizálják az emberek fejébe. Még békeidőben sem lenne elfogadható, hogy virtigli hazugságokkal vádolják az ellenzéket, de most nincsenek békeidők. Vége van nekik. Jó lenne ezt tudomásul venni mindenkinek. Ami egy hónapja és pár napja még vicc volt, ma már tragédia. Nehogy olyan károkat okozzon nekünk a 2022-es országgyűlési választás, amit lehetetlen kiheverni!"

2022. március 26. Hetes Stúdió / részlet, Neuman Gábor jegyzete (22.03.26.)
03:10
00:00

Meg lehet szokni a háborút? Meg. Most már nem minden híradás kezdődik azzal, hogy Ukrajnában milyen harci cselekmények történtek, hány menekült lépte át a magyar-ukrán határt, és hogy milyen szörnyűség az, hogy egy szempillantás alatt egy élet munkája megy tönkre, meg esetleg az életek is. 

Csak az atomfenyegetéseket nem tudtuk megszokni. A régi vicc, hogy mikor lesz Magyarországnak atombombája: majd ha ledobják, életre kel. Komoly stresszt okoz az emberekben. Hiszik is, meg nem is. A világon jelenleg öt deklarált atomhatalom létezik: az Amerikai Egyesült Államok, Oroszország, Nagy-Britannia, Kína és Franciaország. Számos államról azonban tudható vagy gyanítható, hogy atomfegyverrel rendelkezik. Igazoltan atomfegyver birtokában van India, Pakisztán és Észak-Korea. Feltételezett atomfegyver birtokában lehet Izrael, míg Irán gyaníthatóan nukleáris fegyverprogramon dolgozik. Moszkvának 6 800 aktív nukleáris fegyvere van. Az Egyesült Államok haderejében valamennyivel kevesebb, 6 185 nukleáris robbanófej van szolgálatba állítva – olvasni az interneten. Kivédhető? Kivédhetetlen, állapítjuk meg laikusként is.

Mivel ezekbe a kérdésekbe képtelenek vagyunk beleszólni, inkább az országgyűlési választásokkal bíbelődünk, persze a háború villódzó árnyékéban.

Néhány főcím a mai kormánypárti sajtóból:

  • Orbán Viktor: Magyarország Magyarország oldalán áll
  • Kokainbizniszből származó bevételből finanszírozhatják a baloldali Szabó Tímea választási kampányát
  • A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal megint a 13. havi nyugdíj elvételére készül

És az aduász, hogy Márki-Zay fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába. Az, hogy ezért Márki-Zay feljelentette Orbánt, nem számít, meg az se, hogy hazugság, csak az, hogy benne legyen az agyakban, hogy az ellenzék harcolni szeretne. A köztévé negyedóránként sugározza, hogy milyen felelőtlen az ellenzék, különös tekintettel a miniszterelnök-jelöltjükre. Véleményvezéreik pedig sulykolják teljes erőbedobással, hogy Márki-Zay háborúpárti, és hazánkat feláldozná az állítólagos szent ügy oltárán, kerül, amibe kerül.

Egyik oldalon a stratégiai nyugalom, a másikon a meggondolatlanság és a harci hevület – hipnotizálják az emberek fejébe.

Még békeidőben sem lenne elfogadható, hogy virtigli hazugságokkal vádolják az ellenzéket, de most nincsenek békeidők. Vége van nekik. Jó lenne ezt tudomásul venni mindenkinek.

Ami egy hónapja és pár napja még vicc volt, ma már tragédia. Nehogy olyan károkat okozzon nekünk a 2022-es országgyűlési választás, amit lehetetlen kiheverni!

Neuman Gábor jegyzete a Hetes Stúdió 2022. március 26-i adásában hangzott el.