„Köszönjük,
A lényeg

Rákay Philip: Nem szégyelled magad, Zelenszkij?

25/03/2022 14:34

| Szerző: Klubrádió

Nem tartott sokáig, hogy a NER-elit közismert tagja is felfigyeljen Volomidir Zelenszkij ukrán elnök az Európa Tanács ülésén Magyarországgal kapcsolatban tett megjegyzésére: "Magyarország… itt meg kell állnom, és őszintének kell lennem(...) Egyszer és mindenkorra el kell döntenetek, hogy kivel vagytok". Rákay szerint igazságtalanul ítéli meg Zelenszkij Magyarországot, sőt utalt arra is, hogy szerinte az ukrán elnök be akar avatkozni a magyar választásokba.

Rákay Philip felháborodott hangvételű posztban reagált Zelenszkij Magyarországgal szemben megfogalmazott kritikájára. A NER kegyeltje szerint Ukrajna "ugyanabból az amerikai kottából játszik", mint a magyar "baloldal". Azonban ennél is tovább ment, szerinte bárhogy is mesterkedik Zelenszkij, vagy a baloldal, április 3-án a magyarok újra megválasztják Orbán Viktort. Arra utalt, hogy az ukrán elnök beavatkozna a magyar választásokba.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön este videón keresztül csatlakozott az Európai Tanács üléséhez. Beszélt Ukrajna esetleges uniós csatlakozásáról, majd felsorolta az EU országait, amelyeknek megköszönte az eddigi segítségét. Magyarországtól ugyanakkor azt kérte, tegye egyértelművé, hogy kivel van, velük vagy Oroszországgal.

Elmondta, hogy már járt Budapesten, és mennyire szereti a várost. "Láttam az emlékművet is. A cipőket a Duna-parton, ahol tömeggyilkosság történt. Ott voltam a családommal. Nézd, Viktor, tudod mi történik most Mariupolban? Kérlek, menj a vízpartra, nézd meg azokat a cipőket, és akkor rájössz, hogy ez a mai világban is megtörténhet. Oroszország pontosan ezt csinálja. Mariupolban ugyanilyen cipők vannak, ugyanilyen emberek. Szülők és gyerekek, nagyszülők. Sok ezren".
 
Rákay posztja
 Fotó: Facebook