„Klubrádió
Hetes Stúdió

Kampány és háború a Hetesben

26/03/2022 13:21

| Szerző: Klubrádió

Az utolsó hetébe ért a magyar választási kampány, amelynek fontos témája a billegő körzetek és a bizonytalanok mellett természetesen az ukrajnai háború is. De ismerjük-e valóban Ukrajnát? Ezekről volt szó a Hetes Stúdióban. Az előbbi témához politológust, az utóbbihoz antropológust és ukrán képviselőnőt is (más-más szempontból) megszólaltattunk.

2024. április 19.
00:00
00:00

Egy héttel a választás előtt a közvéleménykutatókra is irányul a választók és a politikusok figyelme is. Különösen sokat emlegetik a bizonytalanok várható szerepét, illetve azt, hogy mi lesz úgynevezett billegő vagy csatatérkörzetekben. Kérdés, hogy ezek valóban eldönthetik a választást, ahogy sem egyértelmű, hogy mennyire lehet egyáltalán hinni a közvéleménykutatásoknak. Józsa Márta összeállítása.

 
kép: Pixabay.com
 

Kezdődik az utolsó kampányhét, a fő téma az ígérgetési verseny és a háború megítélése. Somogyi Zoltán politológussal megbeszéljük azt is: a kampánytémák változtathatnak-e még bármit a szavazók döntésén?

Ukrajnai háború
 
Törmelék borítja a harkivi városháza romos épülete előtti teret egy orosz rakétatámadás után 2022. március 1-jén. Oroszország február 24-én támadta meg Ukrajnát. Fotó: MTI/AP/Pavel Dorogoy
Fotó: Pavel Dorogoy
 

Ismerjük-e valóban Ukrajnát és a háború okait? Vonnák Diána antropológus, író azt javasolja: ne az agresszor nézőpontjából, hanem saját szemszögéből próbáljuk meg megérteni a putyini agresszió sújtotta országot.

 
 kép: Flickr.com
 

Sötétség, légisziréna, sejtelmes és vészjósló mondatok – nem szokványos interjút készített Csernyánszky Judit Inna Szovszun kijevi parlamenti képviselőnővel.

2022. március 26. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2022. március 26., szombat 16:05)
54:18
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter

A második órában Megbeszéltük a hetet Horváth Zoltánnal, a HVG korábbi főszerkesztő-helyettesével, Németh Andrással, a HVG munkatársával és kollégánkkal, Bolgár Györggyel.

Hetes Stúdió
2022. március 26., szombat 15:05
Műsorvezető: Neuman Gábor