„Klubrádió
Esti gyors

Komolyan venni a Lánchíd körüli vitát? ... – Kárpáti Iván jegyzete

7/07/2020 17:49

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Lázár János TSZ-elnök fejlesztéseinek támogatása, 65 milliárdos versenypálya a semmi közepén, ami soha nem fog megtérülni. És most komolyan kell foglalkoznunk a Lánchíd körüli – ezekhez képest – filléres vitával? Eljött az ideje a NER-től elbitangolt önkormányzatok kinyírásának. Kárpáti Iván jegyzete.

2020. július 07. Esti gyors-részlet/ Kárpáti Iván jegyzete 2020.07.07.
01:38
00:00

Pedig olyan szépen indult ez az év is. A kormányzati propaganda kényelmesen összeállította a menetrendet, semmi különös, csak ami már korábban is bevált. Migránsok, Soros és az egészet megfűszerezték egy kis „munka nélkül gyarapodó” cigányokkal, rárepülve a gyöngyöspatai ügyre. Ja, és ott volt még a „börtönbiznisz” is.

Aztán elszabadult a vírus. Volt némi próbálkozás az elején, hogy ez csak gyanús iráni diákok problémája itthon, de ez talán még napokig sem volt tartható. A folytatás ismert.

De Orbán Viktor nem az a típus, aki, ha rácsapnak egy ajtót, ne találna egy szélesre tárt kaput. Eljött az ideje a NER-től elbitangolt önkormányzatok kinyírásának. Az erre kijelölt beszélő fejek megkapták a megfelelő panelt: szolidaritás. Mindegyik elmondja, hogy az „állam, a bankok, a multinacionális cégek mellett” az önkormányzatoknak is „ki kell venniük a részüket a járvány elleni harcból”.

Világos, nem? Az egyik legalapvetőbb közösségi intézményünket százmilliárdos profitot termelő magáncégekkel és a tízezer milliárdos költségvetéssel működő központi állammal teszik egy kosárba. Miközben van pénz Lázár János TSZ-elnök fejlesztéseire és van 65 milliárd arra, hogy a semmi közepén egy soha meg nem térülő versenypályát építsenek.

És most komolyan kell foglalkoznunk a Lánchíd körüli – ezekhez képest – filléres vitával, méghozzá napi szinten? Futjuk a kötelező köröket, elmondjuk, megírjuk. Ennyi maradt nekünk.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2020. július 7-ei, keddi adásában hangzott el.