„Klubrádió
Esti gyors

Orbán morzsái és a leállt faliórája – Kárpáti Iván jegyzete

21/04/2020 18:31

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Még a járványnál is pusztítóbb a bizonytalanság, aminek a mérge már kezdi felzabálni a lelkeket. Hogyan és mikor normalizálódhat az élet? A becsomagolt miniszterelnök információmorzsáiból próbáljuk összerakni azt a mestertervet, amit máshol csak úgy megmondanak az embereknek. Kárpáti Iván jegyzete.

2020. április 21. Esti gyors / részlet, Kárpáti Iván jegyzete (20.04.21.)
01:14
00:00

Németországtól, Szlovákián át Izraelig, a világ számos országában adnak ki a kormányok dátumokkal ellátott menetrendeket, arról, hogyan normalizálódhat az élet. Ilyenkor kiáll egy kompetens illetékes, és nem csak dátumokat sorol, de indokol is. Hogy lehet-e majd ezt a ritmust tartani? Azt ők is csak remélni tudják.

Nálunk ez úgy működik, hogy a becsomagolt miniszterelnök megtekintés közben elejt információmorzsákat a FB-ra kihelyezett 1 perces imázsfilmekben. Ezeket a morzsákat felszedegetjük, aztán megpróbáljuk belőlük összerakni azt a mestertervet, amit máshol csak úgy megmondanak az embereknek, akiket felnőttként kezelnek.

Ebben a helyzetben még a járványnál is pusztítóbb a bizonytalanság, aminek a mérge már kezdi felzabálni a lelkeket. És még ezekben az 1 perces filmecskékben is több infó van, mint 1 órányi Operatív Törzs-performanszban. Ahol Müller Cecília már nagyjából egy hónapja jelenti be naponta ugyanazt.

Olyan mint egy leállt falióra, ami bár nem működik, de egy nap kétszer azért a pontos időt mutatja. Működésbe kellene hozni a szerkezetet.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2020. április 21., keddi adásában hangzott el.