„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hollik István: Akcióban a Soros-szervezetek

19/06/2020 17:24

| Szerző: Klubrádió

Liberális imperializmust emlegetett Orbán Viktor, a kommunikációs igazgató pedig megpróbálta magyarázni, mit is is jelent ez.

2020. június 19. Megbeszéljük - részlet 20.06.19. Hollik István
21:37
00:00

A miniszterelnök kifejezése, a liberális imperializmus pontosan ír körül egy jelenséget, amely a tengeren túlon, de Európában is látszik. Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerint a jelenség az lenne, hogy a Soros György által finanszírozott szervezetek már nyíltan lépnek fel azok ellen, akik nemzetben, nemzeti öntudatban gondolkodnak. (A valóságban az történt, hogy egy amerikai rendőr május 25-én Minneapolisban intézkedés közben kilenc percig térdelt egy  fekete bőrű ember nyakán, aki ebbe belehalt, majd emiatt spontán megmozdulások, tiltakozások indultak nem csak az Egyesült Államokban, hanem a világ több más országában is.)

Hollik szerint vannak, akik úgy gondolják, hogy a nemzetállamokat érdemes meghaladni, mert azok az okozói minden bajnak. Egyesek európai birodalmat látnának szívesen. A hazai kormányzó pártoknak azonban Magyarország az első, és aki el akarja gáncsolni a nemzeti törekvéseket, azt ellenfélnek tekintik és az ellen fel fognak lépni a jövőben is. Bolgár György műsorvezető erre vetette fel, hogy bezzeg barátkoznak Putyinnal, Lukasenka fehérorosz és Vucsics szerb elnökkel. Hollik István azt válaszolta, hogy a barátság a politikában relatív fogalom.

Megjegyezte, hogy a műsorvezető megközelítése régi, amely szerint Magyarország egy kis állam, mindig igazodnia kell. A Fidesz szerint viszont vannak magyar érdekek és minden országgal olyan kapcsolatot kell kialakítani amelyben érvényesülnek ezek az érdekek, a partnerek érdekeltek Magyarország sikerében. Magyarul: jó viszonyban kell lenni mindenkivel.

 

Szóba került Gulyás Gergely kijelentése is. A miniszter azt mondta a járványveszély kapcsán, hogy kialakult a nemzeti egység az ellenzék nélkül is. Hollik István szerint a védekezésben mindenki részt vett, csak az ellenzéki pártok nem, ugyanis nem szavazták meg a felhatalmazási törvényt, később pedig a készültséget biztosító új jogszabályt sem. A kommunikációs igazgató szerint ez a készültség nagyon fontos, mert ha jön a járvány második hulláma, azt a lehető leghamarabb észre kell venni és reagálni kell rá. Ez nem ad olyan rendkívüli intézkedési lehetőségeket a kormány kezébe, mint a felhatalmazási törvény, és különben is parlamenti jóváhagyást igényel.

A Lánchíd felújításával kapcsolatban továbbra is folyik a vita, a mutogatás. Hollik szerint a munkát Tarlós István előkészítette, a pénz is megvan rá mind a fővárosnál, mind a kormánynál, csak épp az új városvezetés nem lép, még odáig sem jutott, hogy kiírja a közbeszerzési pályázatot. Hogy Tarlósék miért nem fogtak hozzá a felújításhoz? A magyarázat a szokásos: azért, mert az azt megelőző vezetéstől, tehát Demszky Gáboréktól csődközeli helyzetet örököltek – jegyezte meg a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi.

Megbeszéljük
2020.06.19. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György