„Klubrádió
A lényeg

Új kormányszóvivő jön, Hollik pótolja Hidvéghit

29/11/2019 19:11

| Szerző: Klubrádió/Magyar Nemzet

Szalay-Bobrovniczky Alexandra lesz a kormányszóvivő január elsejétől, Hollik István a Fidesz kommunikációs igazgatójaként az Európai Parlamentbe távozott Hidvéghi Balázs helyét veszi át - írja a Magyar Nemzet.

A kormányhoz közel álló Magyar Nemzet értesülése szerint a korábbi főpolgármester-helyettes, Szalay-Bobrovniczky Alexandra kormányszóvivő lesz január 1-től.

A 32 éves, jogász végzettségű Szalay-Bobrovniczky még leánykori nevén, Szentkirályi Alexandraként kezdett politizálni a Fidelitasban, 2007-2010 között a szervezet budavári csoportjának elnöke volt, majd 2010-2014 között képviselő a Fővárosi Önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójában. 2014-től Tarlós István főpolgármester helyetteseként foglalkozott a humán területtel, benne az oktatással és az egészségüggyel (noha ezeket az intézményeket elvette az állam), adott is egy emlékezetes interjút az indexnek.

Férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Századvég Alapítvány kuratóriumában és a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-nél is vezető posztot töltött be, jelenleg nagykövet Londonban, egy gyermekük van. Az ő neve legutóbb akkor került a hírekbe, amikor kiderült, hogy diplomáciai posztja ellenére egy orosz vasúti céggel közös üzletet visz.

Több mint 50 milliárd forintból újul meg a Hungexpo
 
Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes beszédet mond a Hungexpo revitalizációs fejlesztésének alapkőletétén a Hungexpo G pavilonjánál 2019. szeptember 30-án. A Hungexpón 2021-ig nettó 55 milliárd forintból felújítják és korszerűsítik a meglévő pavilonokat, két új kiállítási csarnokot, új fogadóépületet és egy kongresszusi központot is építenek. MTI/Kovács Tamás
 


Ehhez kapcsolódik, hogy Karácsony Gergely még ellenzéki főpolgármester-jelöltként, nyáron Szalay-Bobrovniczky Alexandra leváltását követelte, miután kiderült, hogy az akkori főpolgármester-helyettes  férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf közös vállalkozást hozott létre a 3-as metróhoz szerelvényeket szállító orosz cégcsoporttal. Karácsony Gergely akkor kijelentette, hogy ez a hír magyarázatot ad arra, hogy a kormány miért ragaszkodott a rosszabb és drágább ajánlatot adó orosz beszállítóhoz, valamint arra is, hogy az összes felmerülő műszaki probléma után a főváros miért nem érvényesítette a jogos igényeit.

A jelenlegi kormányszóvivő, Hollik István a jövőben a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatói feladatát látja el. Hollik a poszton az európai parlamenti mandátumot nyerő Hidvéghi Balázst követi – közölte a Magyar Nemzet.

A lényeg
2019. november 29., péntek 19.30